Datum: Utrecht, 11 januari 2000

PERSBERICHT

ZONDAG 14 JANUARI 2001 VERNISSAGE FOTO EXPOSITIE RENé NIJSTAD, GEORGANISEERD DOOR KUNST IN DE WOLKEN

René Nijstad , geboren op 25 april 1969 in Assen, is op 15 jarige leeftijd begonnen met fotograferen. Eerst nog lekker stuntelig, maar al snel werd hij 'gevreesd' door zijn vrienden vanwege de onverwachte houdingen waarin hij ze op de plaat zette. Bij voorkeur alleen de jongens, maar ja, de meiden lieten zich niet altijd negeren.

Op de middelbare school startte hij met zwart-wit fotografie in de 'fotoclub'. Daarna heeft hij door werk en studie een tijd geen foto s meer gemaakt. Maar vier jaar geleden begon het weer te kriebelen. Wat hij vroeger niet durfde, durfde hij nu wel: hij is vol overgave gestart met naaktfotografie.

Inmiddels heeft hij zijn werk als docent Sociale Geografie aan de Universiteit beëindigd en wijdt hij zich volledig aan het vervaardigen van erotisch werk. Zijn grootste liefde is artistieke naaktfotografie in zwart- wit. Zwart-wit, omdat de foto's zowel een eigen sfeer geven en het uitdagender is zonder kleuren toch iets moois te maken dat de aandacht van een kijker kan pakken.

René heeft al eerder geëxposeerd in de Wolkenkrabber (tijdens het MidZomerGracht festival 1998) en is nu op zoek naar zoveel mogelijk kansen om zijn artistieke fotografie onder de aandacht te brengen. Grootste droom op dit gebied: een uitgever vinden voor een fotoboek.

Kenmerkend aan zijn werk is het grote contrast tussen model en achtergrond met gebruik van veel schaduwpartijen, waardoor het model als het ware op je af springt. Doel is om de persoonlijke uitstraling van het model te pakken door de poses en de hoeken waaronder de foto s zijn gemaakt.

Tijd: zondag 14 januari van 15.00 16.00 uur.

Plaats: De Wolkenkrabber - Oudegracht 47 - Utrecht - (030) 23 19 768

//////EINDE PERSBERICHT//////

Voor nadere informatie:

Carla de Groot

Buys Ballotstraat 19

3572 ZR Utrecht

tel: 030-2714615 / 06-10405499

e-mail: ch.degroot@wolmail.nl