KPMG

15-01-2001
KPMG neemt deel aan WISeKey Experts Group

De adviesgroep Information Risk Management (IRM) van KPMG in Nederland, Engeland en Duitsland wordt lid van de Experts Group van WISeKey, 's werelds snelst groeiende dienstverlener op het gebied van Public Key Infrastructure (PKI). Als lid van de WISeKey Experts Group zal KPMG WISeKey voorzien van advies- en auditdiensten voor de snel groeiende wereldwijde PKI hiërarchie en draagt hiermee bij aan de betrouwbaarheid en integriteit van de PKI-infrastructuur, die momenteel in meer dan 120 landen wordt ingevoerd.

KPMG IRM zal jaarlijks voorzien in steekproefsgewijze reviews van - aan WISeKey verbonden - Certification Authorities. Hiermee wordt verzekerd dat deze CA's voldoen aan WISeKey's Certification Practice Statement. KPMG's wereldwijde aanwezigheid voorziet in voorts in de PKI-infrastructuur die WISKey voor ogen staat: zo'n 200 landen.

Volgens KPMG ontwikkelt de PKI industrie zich een zeer hoog tempo nu het wordt ingezet om te voldoen aan de beveiligings- en authenticatiebehoeften van de bedrijven die gebruikmaken van het Internet. "De WISeKey-ITU PKI is het meest opwindende project ooit op wereldwijde basis ondernomen voor het beveiligen van e-business. Met zijn wereldwijde aanwezigheid en PKI advies expertise is KPMG de ideale partner om te ondersteunen bij de verlangde snelle wereldwijde invoering".

Voor nadere informatie: Andy Bellm, telefoon (020) 656 7039 en www.kpmg.nl/irm.