PERSBERICHT
EEN STIJL DIE ZOWEL MANNEN ALS VROUWEN WEET TE BEKOREN!

Breda, 15 januari 2001.
Als ongekroonde koning van de sportswear naar Amerikaans model, heeft Bellerose zich altijd onderscheiden van de rest door de kwaliteit van haar katoenen stoffen en door haar kleurgebruik. Trouw aan de inspiratie waaruit de huisstijl voortvloeide, herdefinieert Bellerose de dameslijn op ferme wijze. Ook de mannencollectie is tot in de puntjes verzorgd. Het imago van dit merk, dat voortaan ook het cijfer 89 als logo draagt (ter verwijzing naar het jaar waarin Bellerose werd geboren), is zowel ontspannen als verleidelijk.

DE BELLEROSE - VROUW
Voor de vijfde collectie heeft Bellerose een styliste in de arm genomen: Laetitia Van Guidertaele. De stempel die ze op de nieuwe collectie en op de verdere ontwikkeling van het basisconcept drukte, herkent men in één oogopslag. Voortaan hoeft de "Bellerose"-Vrouw niet meer tevreden te zijn met het "stelen" van de hemden van "de Man", ook al kon men deze al terugvinden in het damesrek. Nee, vanaf nu maken de details, die discreet blijven maar duidelijk vanuit een vrouwelijk standpunt zijn herzien, het verschil.
Zo is er het befaamde hemd dat nu in drie versies "voor Haar" verkrijgbaar is. Naast het klassieke hemd met lange mouwen in popeline, is er enerzijds een lichtjes getailleerd model en anderzijds ook een ruimer model, beide eveneens met lange mouwen. Drie modellen x dertien kleuren = 39 redenen om te bezwijken: of het nu gaat om lichtblauw, indigo of rood voor de klassiekere hemden, of om appelgroen, parma, paars of strawberry voor de hippere varianten: alle kleuren zijn even onweerstaanbaar. Belleroses passie voor katoen vertaalt zich elk jaar opnieuw in een aantal stonewashed basisstukken. Voor deze zomer wordt het gamma bovendien uitgebreid met onder meer een heupbroek met knoopjes, een enveloppe-rok en een vestje met fijne ritssluitingen. Ook deze modellen zijn verkrijgbaar in een hele reeks kleuren, zoals in een "gewassen paars" dat dit seizoen erg in is. Deze stukken kunnen worden gedragen met T-shirts in jersey of puur katoen met lycra-effect. Opmerkelijke kleuren hier zijn een verrukkelijk lila of strawberry.
Zonder afstand te doen van haar favoriete stof (een degelijk Italiaans katoen), weet Bellerose toch bepaalde trends ten volle uit te buiten met een heuse "fifties revival" en een knipoog naar de Hawaïaanse sea, surf & sun ñ vakanties. Deze combinatie mondt uit in grote bloemenprints voor overhemdjurkjes en speelse, grove strepen in zonnige, contrasterende kleuren voor rechte broeken.
Om deze zomerse outfits nog wat warmer te maken, is de gechineerde tricot het geheime wapen bij uitstek: steeds opnieuw worden twee complementaire tinten met elkaar verweven: lila en kaki; turkoois en kaki; oranje en rood; strawberry en mastiek. Deze 100% katoenen truien zijn heerlijk om te dragen en zien er nog goed uit ook!

DE BELLEROSE - MAN
Net als voor de damescollectie, zijn voor de heren de katoenen basisstukken verkrijgbaar in een hele reeks kleuren die een ware streling voor het oog zijn. Bij de mannen werd dat het traditionele popeline hemd dit seizoen geherinterpreteerd in Hawaïaanse stijl met fleurige prints. Een prachtig exemplaar is het roze hemd met grijze bloemen. De klassiekere hemden ñ die zowel in de meest subtiele als in de meest gedurfde tinten worden aangeboden ñ kunnen even goed worden gedragen op een katoenen broek als op een bermuda.

Ook de paarse versie van de chino in licht popeline doet een opmerkelijke intrede in de herencollectie. Deze kleur doet het goed omwille van de sterke persoonlijkheid die ermee wordt geassocieerd. Deze chino bestaat ook in het rood en in het hemelsblauw.
Elegant en toch eenvoudig, zijn de gechineerde truien in subtiele kleurenvariaties, zoals rood met oranje en turkoois met mastiek. Een sterke troef van het huis, is en blijft de bermuda. Hij wordt gedragen met gympen, met een T-shirt, met een kort vest in stevig katoen. Deze sportswear heeft een ontspannen maar chique karakter dat de collectie geschikt maakt voor elke gelegenheid!
Tenslotte brengt Bellerose een serie zwemshorts en bermuda's op de markt met onberispelijke details en afwerkingen. Om te dragen tijdens een perfecte vakantie!

- EINDE-