Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van maandagmorgen 15 januari 2001

KLAZIENAVEEN

Een 42 vrachtwagenchauffeur uit het Duitse Qwakenbruck heeft zondagmiddag bij de politie van Emmen aangifte gedaan van diefstal van 10 computerbeeldschermen uit de oplegger van zijn truck. De combinatie stond geparkeerd aan de Koriander in Klazienaveen. De diefstal is gebeurd tussen vrijdag- en zondagmiddag. Het dekzeil van de oplegger was opengesneden.

MEPPEL

In Meppel zijn zondagnacht van twee geparkeerde vrachtautos de zijruiten ingeslagen, waarna de cabines van de trucks zijn doorzocht. De trucks, eigendom van een oliehandel stonden geparkeerd aan de Kaapweg. Voor zover nu bekend worden alleen de autopapieren vermist.

GASSELTE

De politie heeft zondagavond in Gasselte twee broertjes van 13 en 15 jaar aangehouden. Hun moeder had ze overgedragen aan de bedrijfsbeveiliging van het AZC omdat ze waren thuisgekomen met een gestolen videorecorder. Beide knapen zijn ingesloten. De videorecorder was afkomstig uit een verzorgingstehuis aan de Grote Brink in Borger.

ROLDE

Inbrekers hebben zondagnacht nogal wat schade veroorzaakt bij een tankstation aan de N33. Aan de hand van de sporen vermoedt de politie dat de deur van het station er met een auto is uitgereden. Een poging om in de loketruimte te komen mislukte.

HOOGEVEEN

De politie van Hoogeveen heeft zondagavond twee 14 jarige knapen aangehouden waarvan er een heeft bekend dat hij vanaf het viaduct Riegshoogtendijk over de A37 een passerende vrachtauto heeft bekogeld met een stalen drevel. De 33 jarige chauffeur uit Emmeloord kon door uitwijken naar de vluchtstrook voorkomen dat het projectiel door de voorruit van de truck ging. De man is direct gestopt en wist de politie een goed signalement van de jongens te verstrekken. Na verhoor zijn beiden aan hun ouders overgedragen.

ASSEN

De politie van Assen heeft zondagmiddag een 41 jarige geestelijk gestoorde man uit zijn woning aan de Thorbeckelaan gehaald en na overleg met deskundigen van het RIAGG met een z.g. machtiging tot inbewaringstelling overgebracht naar een psychiatrische instelling in Assen. De politie kwam bij de man na klachten van overlast van omwonenden.
De man zou, met name s nachts, de hele buurt wakker houden door voortdurend op zijn blokfluit te spelen. In de woning trof de politie een enorme puinhoop aan ( het politierapport spreekt van een vuilnisbelt) Onderzoeken moeten uitwijzen of de man langdurig onder behandeling moet blijven.


Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe