Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Tweespannen aan de start in Breda

15/01/2001

Breda, 15 januari 2001
De organisatie van het CAIO Breda heeft toestemming gegeven om dit jaar een aantal Nederlandse tweespanrijders aan de start te laten komen.

De beste acht tweespanrijders in de tussenstand van het Nederlands Kampioenschap na Zelhem zullen uitgenodigd worden om deel te nemen in Breda. Daarnaast kan chef d'equipe Marie de Ronde in samenspraak met trainer IJsbrand Chardon en veterinair Julius Peters nog een tweetal rijders aanwijzen die in Breda mogen starten. Deze wedstrijd telt niet mee voor het Nederlans Kampioenschap, aangezien niet alle tweespanrijders uitgenodigd kunnen worden.

In Breda zal de gebruikelijke landenwedstrijd voor de vierspannen paarden (CAIO) en een internationale wedstrijd voor vierspannen pony's verreden worden (CAI-P).
Aangezien de menwedstrijd in Exloo (16-17 juni) hoogstwaarschijnlijk geannuleerd zal worden, past Breda uitstekend in het wedstrijdschema van de tweespanrijders met het oog op het Wereldkampioenschap, wat van 16 t/m 19 augustus 2001 zal plaatsvinden in Riesenbeck. Wanneer de drie Nederlandse deelnemers aan dit WK bekend zullen worden gemaakt, staat nog niet vast.