Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 15-01-2001

WEERT Extra capaciteit door PC-Prive

WEERT De extra personele capaciteit die het PC-Privéproject van het politiekorps Limburg-Noord oplevert binnen het district Weert, wordt ingezet ten behoeve van projecten. In week 2 van dit jaar (8 t/m 12 januari) zijn zon 30 politieagenten van het district Weert tijdens de extra uren bezig geweest met het controleren van scholieren en met snelheidscontroles. Totaal zijn er in het district Weert vorige week 219 bekeuringen uitgeschreven. Tijdens de scholierencontroles werden 161 bekeuringen opgemaakt, voornamelijk voor het fietsen zonder verlichting. De controles vonden op schoolroutes plaats, richting Weert, Deurne/Asten en richting Horn. Bij de snelheidscontroles werd gebruik gemaakt van de lasergun op diverse lokaties in Weert en Nederweert. Totaal werden er 58 automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid. De politie van het district Weert zal ook de komende tijd de extra capaciteit door het PC-Privéproject meer gaan inzetten voor uiteenlopende projecten.

TEGELEN Jeugdige vandalen in kraag gegrepen

TEGELEN De politie van Tegelen heeft zondagmiddag vier knapen in de leeftijd van 12 (3x) en 15 jaar en allen uit Tegelen betrapt bij het vernielen van een ruit. Na een melding dat er van een leegstaand pand aan de Kaldenkerkerweg ruiten werden ingegooid, ging een patrouille poolshoogte nemen. Bij het zien van de politie koos het viertal het hazenpad. Maar na enig speurwerk werden de vier vandalen getraceerd en meegenomen naar het politiebureau. Er bleek een ruit te zijn vernield. De vier worden voorgedragen voor de HALT-procedure. Ze werden overgedragen aan hun ouders.

VENRAY Brand in garagebox

VENRAY Tijdens werkzaamheden aan een auto ontstond er zondagmiddag een kleine brand in een garagebox aan de Beethovenstraat. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De 57-jarige bewoner gaf aan dat hij aan zijn auto gesleuteld had en toen hij wilde starten deed zich een kleine ontploffing voor. De deur van de garagebox was naar buiten gedrukt en de box was zwartgeblakerd van de brand. Gezien het feit dat er op 14 december van het vorig jaar ook een brand ontstond in de garagebox vanwege werkzaamheden aan een bromfiets en gezien de gevaarlijke situatie die daardoor ontstaat of kan ontstaan, zal de politie deze zaak aan de orde stellen bij de gemeente en de woningstichting.

REGIO Dronken chauffeurs

VENLO Een 26-jarige automobilist uit Venlo kreeg zondagavond een geldboete van 1200 gulden opgelegd omdat hij in dronken toestand over de Sint Urbanusweg reed. Tevens kreeg de man een rijverbod van 7 uur opgelegd.

VENRAY Een 21-jarige Pool werd zondagavond op de Zuidsingel aangehouden omdat hij teveel alcohol had gedronken. Hem werd tevens een rijverbod van 7 uren opgelegd.

ROERMOND Een 35-jarige automobilist uit Roermond werd zondagavond bekeurd omdat hij in dronken toestand over het Gebroek reed. De man kreeg tevens een rijverbod van 6 uren opgelegd.

BAEXEM Dronken doorrijder

BAEXEM De politie heeft zondagavond een 34-jarige automobilist uit Heythuysen aangehouden die kort daarvoor op de Kerkstraat een aanrijding had veroorzaakt en daarna was doorgereden. Volgens getuigen had de man met gedoofde lichten over de Kerkstraat gereden en in een bocht op de verkeerde weghelft gereden. Hij had hierbij een fiets aangereden waarvan de twee opzittenden zich ternauwernood konden redden door weg te springen. De fiets werd enkele meters meegesleurd door de auto. Tevens had de auto van de Heythuysenaar een lantaarnpaal geraakt. Aan de hand van het signalement en het kenteken van de auto werd de verdachte in zijn woning aangehouden. Hij bleek teveel alcohol gedronken te hebben. tegen hem wordt proices-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg tevens een rijverbod van 9 uur opgelegd.

ROERMOND Eieren gooien

ROERMOND De politie heeft zondagavond twee knapen in de leeftijd van 13 en 15 jaar uit Roermond meegenomen naar het politiebureau nadat ze eieren tegen een woningruit hadden gegooid. Het incident deed zich voor op de Monsiegneur Evertsstraat. De jongens werden door de bewoner in de kraag gevat. Op zaterdag waren er ook al eieren gegooid. Er is geen schade aangericht en de rotzooi zou door de jongens worden opgeruimd. Beiden worden voorgedragen voor de HALT-procedure.

GENNEP eo Snelheidscontroles

GENNEP Tijdens enkele radarcontroles in het gebied van de basiseenheid Gennep heeft de politie zaterdag totaal 141 bekeuringen opgemaakt. Een overzicht:

AFFERDEN De politie heeft zaterdagmorgen op de Rimpelt 15 bekeuringen opgemaakt onder de 72 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km per uur, limiet: 50 km per uur.

BERGEN De politie heeft zaterdagmiddag 30 bekeuringen opgemaakt op de Rijksweg onder de 426 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km per uur, limiet 80 km per uur.

GENNEP Op de Stiemensweg werden zaterdagmiddag 30 bekeuringen opgemaakt onder de 100 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km per uur, limiet = 50 km/uur.

MOOK Op de Rijksweg werden zaterdagmiddag 55 bekeuringen opgemaakt onder de 388 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km per uur. limiet = 50 km/uur.

MOLENHOEK Op de Ringbaan werden zaterdagmiddag 11 bekeuringen opgemaakt onder de 76 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km per uur, limiet = 50 km/uur.