Politiebericht Groningen: Diverse 15-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 15 januari 2000

Dagelijkse berichten

Eenrum: automobilist te water
Bij het inrijden naar de Havenstraat in Eenrum reed een 25-jarige automobilist uit Zoutkamp zondagochtend door de gladheid rechtdoor en kwam in het water terecht. De man trapte een zijruit in en wist via het dak van zijn wagen de walkant te bereiken. Door een buurtbewoner werd hij onder de douche gezet en voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De auto werd getakeld door een bergingsbedrijf.

Muntendam: grafschennis
Op de begraafplaats aan de kerkstraat in Muntendam werd zondagochtend gezien dat er grafschennis gepleegd was. Er bleken vijftien grafstenen te zijn omgetrokken en van meerdere graven werden bloemen omgegooid of verwijderd. De politie is met een buurtonderzoek begonnen en heeft de zaak in onderzoek.

Hoogezand: automobilist zwaar onder invloed
Op de A. Kuijpersingel in Hoogezand werd een 41-jarige automobilist zwaar onder invloed achter het stuur aangetroffen. Bij de blaastest scoorde de man uit Hoogezand een promillage van 2.1. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto waarin de man reed bleek onverzekerd en is gestald bij de politie.

Veendam: cafébrand
Buren ontdekten zondagavond een brand in een café aan het Beneden Oosterdiep in Veendam. Door het tijdig melden en het snelle optreden van de brandweer was het vuur binnen een half uur onder controle. Het pand was niet in gebruik. Tijdens de bluswerkzaamheden kreeg de brandweer nog een melding in de De Visserstraat in Veendam. Op straat lag een hoeveelheid huisvuil dat in brand gestoken was. Met een kort optreden van de brandweer werd het vuurtje geblust.

Nieuw Beerta: dronken fietser
Op de Hoofdweg in zijn woonplaats werd een 26-jarige fietser uit Nieuwe Beerta zondagavond vanwege het onverlicht slingerend fietsen gecontroleerd. Hij bleek een promillage van 2.65 in zijn lichaam te hebben. Een proces-verbaal en een dagvaarding zijn uitgeschreven.

Stadskanaal: onder invloed
Een slingerend rijdende 50-jarige automobilist uit Drouwenerveen werd zondagavond op de van Boekerenweg in Stadskanaal betrapt op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 1.45 en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Oude Pekela: containerbrandjes
Op de Willem de Zwijgerlaan zijn zondagavond in afvalcontainers die voor de flats staan brandjes gesticht. De brandweer kon door middel van een hogedrukspuit de vuurtjes blussen. De politie doet onderzoek naar de aanstichter(s) van de containerbrandjes.

Appingedam: ontucht met kinderen
Vorige week werd bij de politie melding gemaakt van een ontuchtpleger aan de Beukenlaan in Appingedam. Een drietal spelende kinderen van 7 en 8 jaar werd daar lastig gevallen en onzedelijk betast door een tot nu toe onbekende man. Na de ontucht vertrok de man weer te voet. Vermoedelijk heeft de man al enige tijd in de omgeving van de kinderen rond gelopen. Het feit speelde zich zondag 7 januari 2001 omstreeks 15.00 uur af. De politie zoekt getuigen van dit voorval en wil bovendien graag in contact komen met mogelijk andere slachtoffers die door de verdachte in de wijk Opwierde II zijn lastig gevallen. Informatie kan gemeld worden op het telefoonnummer, 0900 - 8844.

Groningen: inbreker aangehouden
De politie heeft vannacht op de Grote Markt in Groningen een 26-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt verdacht van een poging tot inbraak in een woning aan de Kleine Kromme Elleboog in de Stad. Hij werd bij de poging betrapt door de 25-jarige bewoner. Die zag dat een man van buitenaf zijn slaapkamer raam probeerde te openen. Hij wist de inbreker te verjagen nog voordat die de woning kon binnen komen. Op basis van het door de bewoner opgegeven signalement kon de inbreker worden opgepakt. De verdachte bleek in het bezit te zijn van een gestolen mobiele telefoon, eigendom van een 18-jarige vrouw uit Groningen. De man is ingesloten.

Groningen: wijndieven aangehouden
Op de Vismarkt in Groningen heeft de politie gistermorgen een 41-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats en een 45-jarige man uit Groningen aangehouden. De mannen waren in het bezit van twee flessen wijn die kort tevoren waren gestolen uit een etalage van een supermarkt aan het Akerkhof in Groningen. Van die etalage werd een ruit vernield. Dat werd gezien door een getuige die de politie waarschuwde. Beide mannen zijn ingesloten.

Groningen: zinkdieven
Twee mannen uit Groningen in de leeftijd van 20 en 34 jaar zijn gistermiddag door de politie aangehouden in de Grote Appelstraat in Groningen. Getuigen hadden gezien dat de mannen zich enige tijd hadden opgehouden op een bouwterrein op de hoek van de Grote Kruisstraat en de Nieuwe Kijk in tJatstraat in Groningen. Bij onderzoek bleek dat de mannen een partij zink hadden verzameld en dat hadden klaargelegd om later weg te halen. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden.

Groningen: automobilist aangehouden
Omdat hij meerdere keren een stopteken van de politie negeerde is een 26-jarige automobilist gisteravond door de politie aangehouden in de Sint Eustatiusstraat in Groningen. De man reed aanvankelijk op de Sumatralaan in Groningen. Politiemensen zagen dat de mistlampen van zijn auto brandden en wilden de bestuurder daarop wijzen. Zij gaven de man een stopteken maar hij weigerde te stoppen. Ook na meerdere keren een stopteken te hebben gekregen bleef de man doorrijden, terwijl de politieauto inmiddels naast hem had gereden waarbij de agenten hem middels een handgebaar tot stoppen hadden gemaand. Toen de man in de Sint Eustatiusstraat door de verkeerssituatie moest stoppen liep één van de agenten op de auto van de man af. Die deed echter de deuren op slot en trachtte weer weg te rijden. De politieman zag echter kans een portierram van de auto kapot te schoppen. Daarna kon de automobilist worden overmeesterd. De man is naar het politiebureau gebracht. Hij bleek in het bezit te zijn van een verboden vlindermes. Dat mes is in beslag genomen. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij verklaarde niet te zijn gestopt omdat hij geen zin had door de politie om door de politie gecontroleerd te worden.

Groningen: recalcitrante man
De politie heeft op de Nieuwstad in Groningen gisteravond een 36-jarige man uit Groningen aangehouden. De man verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap en bonsde tegen ramen van enkele werkpanden van prostituees. Hij bleek daarnaast drie forse verwondingen aan het gezicht te hebben. De man weigerde echter zich te laten behandelen, maar omdat ambulanceverplegers behandeling in een ziekenhuis noodzakelijk achtten is hij toch naar een polikliniek gebracht. Daar kon de man echter alleen op botbreuken worden onderzocht. Hij bleef pertinent weigeren om zijn verwondingen te laten behandelen. De man is daarna is ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844