Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.15 uur
Automobilist met haast

ZEIST Op zondag 14 januari is een automobilist op de A28 bij Zeist staande gehouden en bekeurd.

Omstreeks 12.45 uur reden politiemensen over de A28 in de richting van Utrecht. Zij werden ingehaald door een zeer hard rijdende automobilist. De politiemensen zette de achtervolging in. Hierbij werd een (gecorrigeerde) snelheid van 180 km/u. bereikt.

De automobilist nam de afslag UMC en hij kreeg boven aan de afrit een stopteken. De man, 23 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, kreeg een bekeuring voor overschrijding van de maximum snelheid van 80 km/u. en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Beduidend teveel op

DE BILT Op maandag 15 januari werd in de nachtelijke uren een automobilist die onder invloed verkeerde, aangehouden.

Omstreeks 02.25 uur zagen politiemensen een automobilist over de A28 rijden. Zij gaven deze man ter controle een stopteken. Bij de blaastest ter plaatse blies de man een `F` (Fail), hetgeen betekent dat de man beduidend teveel had gedronken.

De man, 38 jaar oud en afkomstig uit Boskoop, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau blies de 750 ug/l. (1,85 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Onder bedreiging gepind

BILTHOVEN Op zondag 14 januari heeft een jongen onder bedreiging geld moeten pinnen.

Op zondagmiddag liepen een 13-jarige jongen uit Zeist en een vriendje van hem over de Julianalaan. Bij een bank aldaar werd de 13-jarige door een getinte man met een mes bedreigd en de man dwong hem om geld te pinnen. De jongen moest een bedrag van f 1000,- pinnen, maar drukte vlug op de toets voor f 100,-. De verdachte pakte dit en vluchtte.

De verdachte had een getinte huidskleur, was 25-35 jaar oud, had een zwarte snor en droeg een gifgroen petje. De politie stelt een nader onderzoek in.