Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.20 uur
Mestopslagbassin gebarsten

ACHTERVELD Op zaterdag 13 januari is er bij een boerderij aan de Emelaarweg een mestopslagbassin gebarsten.

In de middag liep er 150 m3 mest uit een kapot mestopslagbassin weg. Een gedeelte liep over het grasland. Maar het meeste liep weg in een sloot. Gezien de noodzaak de mest zo snel mogelijk af te voeren, gaf de Parket-secretaris voor Milieu toestemming om de mest alvast uit te rijden over het land van de betrokken boer, een 26-jarige man uit Achterveld. Het uitrijden kon echter door het drassige land niet plaatsvinden.

De hulp van de vrijwillige brandweer werd ingeroepen. Het lukte hen om middels pompen een groot gedeelte van de mest over het land uit te spreiden. Het grootste gedeelte van de mest kon uit de sloot worden gepompt. Daar een gedeelte toch in de sloot achterbleef, zal een deel van de sloot moeten worden afgegraven.

De lekkage was veroorzaakt door het scheuren van het kunststof doek van het bassin, vermoedelijk door de vorst onder het bassin.

Vrouw komt ten val

HOOGLAND Op zondag 14 januari is een vrouw met haar fiets ten val gekomen en gewond geraakt.

Omstreeks 23.35 uur fietste een vrouw (leeftijd onbekend) uit Hoogland over de Bosserdijk. Door een nog onbekende oorzaak fietste zij tegen de stoeprand aan en viel met haar fiets. Hierbij brak zij vermoedelijk haar heup.

De vrouw is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis overgebracht.

Ruzie na eieren gooien

AMERSFOORT Op zondag 14 januari werden de ramen van een woning aan de Paulus Borstraat met eieren bekogeld, waarbij een ruit werd vernield.

Omstreeks 20.00 uur plaatsten twee jongens, waaronder een 17-jarige jongen uit Amersfoort, hun bromscooters op het speeltuinterrein op de Paulus Borstraat. Op het terrein bevonden zich al een tiental jongeren. Toen de beide jongens net waren gaan zitten, kwam er een man in een personenauto aanrijden. De man stapte uit en liep naar de groep toe. Hij vroeg wie er eieren tegen zijn ruiten had gegooid. De 17-jarige zij van niets te weten.

Enige ogenblikken daarna schopte de man de beide bromscooters van de jongens omver en reed daarna in zijn auto weg. Beide bromscooters raakten beschadigd.

Daar de jongens het kenteken van de auto aan de politie doorgaven, kon de man even later worden aangehouden. Het betreft een 35-jarige man uit Amersfoort. Hij bekende de bromscooters te hebben omgetrapt. Hij weigerde de ontstane schade te vergoeden als niet eerst de bij hem vernielde ruit werd vergoed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepplantage aangetroffen

AMERSFOORT Op zondag 14 januari heeft de politie op de Rozenstraat een hennepplantage aangetroffen.

Naar aanleiding van een melding over een vechtpartij gingen omstreeks 10.45 uur meerdere politiewagens naar de Rozenstraat. Bij de betreffende woning werd er niet gevochten, wel werden er in de woning ongeveer 240 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. Alle planten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen. In de woning werd een 64-jarige man uit Amersfoort aangehouden en hij werd naar het politiebureau overgebracht. De politie zet het onderzoek voort.