Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 15-01-2001

VENLO Mishandeling na doorrijding

VENLO Enkele gekneusde ribben en een gekneusde maag en lever zijn het gevolg van een ernstige mishandeling van een 30-jarige Blerickenaar maandagmorgen om 07.40 uur op de rotonde Kaldenkerkerweg / Vierpaardjes.
Het slachtoffer werd eerst al fietsend aangereden door de verdachte automobilist en kwam hierbij ten val. De auto kwam uit de richting Keulseplein. Vervolgens werd het slachtoffer liggend op de grond door de nog onbekende man enkele malen geschopt. Vervolgens reed de verdachte weg in de richting van het Koninginneplein. De gewonde Blerickenaar werd korte tijd later door een voorbijrijdende patrouille van de Koninklijke Marechaussee naar de Eerste Hulp gebracht waar de verwondingen werden geconstateerd.

Het signalement van de verdachte luidt: sprak Duitse taal, tussen 20 en 30 jaar, donker haar, vermoedelijk ringbaardje, breed postuur en donker gekleed. Het betrof een West Europeaan.
De auto waarin de verdachte reed is rood van kleur. Het gaat vermoedelijk om een Opel Kadett of Ford Escort en met een Duits kenteken. Het kenteken heeft vermoedelijk de combinatie DO-SE of DÜ-SE of DU-SE.

Omdat het volgens de politie rond dat tijdstip behoorlijk druk is op deze rotonde, moeten er mensen zijn die deze aanrijding en mishandeling hebben gezien. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie Venlo-Oost onder telefoonnummer: 0900 8844.

VENLO 477 STRAATMAAT-bekeuringen

VENLO De politie van het district Venlo en de parkeercontroleurs van de gemeente Venlo hebben in de week van 8 tot 15 januari totaal 477 bekeuringen opgemaakt. Het meest werd er bekeurd voor foutief parkeren; de parkeercontroleurs van de gemeente schreven 90 parkeerbonnen uit terwijl de politie 75 parkeerbonnen opmaakte. Verder werd er 76 keer bekeurd voor het niet voeren van verlichting door (brom)fietsers, 24 bromfietsers droegen geen helm en 14 scooters hadden een te groot motorvermogen. 11 bromfietsers kregen een bekeuring omdat ze in voetgangersgebied reden, 11 bestuurders negeerden een geslotenverklaring en er werden nog 150 overige overtredingen bekeurd.

TEGELEN Verlichtingscontrole

TEGELEN De politie van Tegelen heeft maandagochtend 9 fietsers bekeurd tijdens een verlichtingsactie op de Venloseweg. Tevens werden er 6 fietsers bekeurd omdat ze aan de verkeerde kant van de weg reden. Het viel de politie op dat er veel fietsers wel licht voerden.

Een 54-jarige fietser uit Tegelen reed eerst zonder verlichting maar bedacht zich bij het zien van de politiecontrole. Hij stapte af, plaatste de dynamo op het voorwiel en fietste verder. Toen de agenten hem aanspraken en wilden bekeuren, werd de man ontzettend boos en weigerde alle medewerking. Ondanks lang aandringen bleef de man weigeren zijn naam op te geven en wilde ook niet mee naar het politiebureau. Met gebruikmaking van de handboeien en gepast geweld werd de man afgevoerd naar het politiebureau. Daar kreeg hij behalve een boete voor het fietsen zonder verlichting (50 gulden) ook nog een geldboete van 180 gulden opgelegd vanwege het niet voldoen van een bevel van de politie. Nadat de rust bij de man terugkeerde, werd hij gehoord en vervolgens weer in vrijheid gesteld.

VENRAY Vernieling showroom

VENRAY In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Oude Oostrumseweg een ruit van de showroom van een garagebedrijf vernield. Onbekenden gooiden een steen door de ruit met een afmeting van 2 x 2 meter. Door het rondspattende glas raakten tevens 2 autos in de showroom beschadigd. De politie stelt een nader onderzoek in, het schadebedrag is vooralsnog onbekend.

MONTFORT Snelheidscontrole

MONTFORT Bij een radarcontrole op de Waarderweg heeft de politie maandagochtend 45 bekeuringen opgemaakt onder de 785 passanten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km per uur, de limiet betreft 50 km per uur.