PERSBERICHT

Voorkennis op IEX.NL: wie weet het beter dan de directie zelf?

Amsterdam, 15 januari 2001.
Van Dale: ´voor·ken·nis (de ~ (v.)) kennis van iets vóórdat het gebeuren zal of gebeurd is.
IEX.NL presenteert vandaag een nieuw uniek onderdeel: "Voorkennis?".

Beleggers vinden hier een overzicht van de aandelentransacties van zogenaamde "insiders" van beursgenoteerde bedrijven. "Insiders" zijn personen van wie verwacht mag worden dat zij over meer kennis van een bedrijf kunnen beschikken dan publiekelijk beschikbaar is. Om deze reden moeten bestuursleden en commissarissen transacties in aandelen van hun eigen bedrijf melden aan de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE). Onderstaande transacties zijn er mooie voorbeelden van dat deze informatie waardevol kan zijn:


-Domeniconi van Gucci verkocht op ¤ 126,71, huidige koers ¤ 85,85.
-Quellhorst van ICT verkocht voor meer dan ¤ 33 miljoen op ¤ 40,10.
-De Kluis van Buhrmann verkocht voor meer dan ¤ 5 miljoen rond ¤ 31.
-Raithatha van Versatel oefende zijn opties uit op 15/11 en kocht voor meer dan ¤ 1 miljoen.

De informatie over deze transacties was al publiekelijk toegankelijk op de site van de STE, www.ste.nl. Op IEX.NL is deze informatie overzichtelijk gerangschikt, en kan op bestuurder en/of bedrijf gezocht worden. Zo kan iemand met een belegging in CMG op de site, www.iex.nl , de transacties van Cor Stutterheim opvragen.

De opvallendste transacties worden door onze redactie onder de aandacht gebracht. Met deze informatie zou u een aankoop kunnen heroverwegen, als de topman verkoopt.
Of als de topman koopt, zou het u juist kunnen bewegen tot aankoop.

Of insiders ook goede beleggers zijn?
Ga naar IEX.NL en concludeer zelf.

U had medio 2000 beter niet in Beter Bed kunnen stappen, zo was de boodschap van de massale verkoop van insiders. Zij verkochten rond de ¤ 35 en de koers schommelt nu rond ¤ 10. Kennis van de beurs of "kennis van iets vóórdat het gebeuren zal"?

Over IEX.NL

Op IEX.NL komen beleggers bijeen om van gedachten te wisselen over beurszaken. Samen met een team van experts, streeft IEX.NL er naar om op een leuke, originele en winstgevende manier vooruit te kijken op de ontwikkelingen rondom de financiële markten en hierbij de IEX-bezoeker nauw te betrekken. IEX.NL is hiermee 'van beleggers voor beleggers' en tevens de grootste beleggerscommunity van Nederland met bijna 60.000 leden.


-EINDE-