Politie Hollands Midden
Divisie Operationele Ondersteuning


Snelheidstoezicht en gordelcontroles regio Hollands Midden

Snelheidstoezicht
In de afgelopen week heeft het Regionaal Verkeershandhavings van Politie Hollands Midden snelheidscontroles gehouden op de N206 tussen Leiden en Hillegom. Met name in de ochtend- en avondspits is gecontroleerd. 92% van de passerende auto's ging niet harder dan de geldende maximumsnelheid. Bij de 8% hardrijders werden regelmatig snelheden boven de 120 km/u gemeten. Ook op de Ir.Tjalmaweg en de Haarlemmertrekvaart werden sneheidscontroles gehouden. Op de Haarlemmertrekvaart passeerde zondagmiddag een motorrijder met 139 km/u, waar maximaal 80 km/u is toegestaan. Deze bestuurder zal voor moeten komen. Ook op de Provinciale weg N207 tussen Bergambacht en Gouda werden dagelijks controles uitgevoerd. 96% van de voorbijkomende auto's reed niet te hard. 481 bestuurders overschreden wel de maximumsnelheid en kregen een bekeuring. Op de N210 tussen Krimpen aan den IJssel en Schoonhoven werd de snelheid van 17.630 passanten gecontroleerd. 3% reed te hard. Bij de hardrijders waren snelheden van 140 km/u en harder geen uitzondering.

Gordercontroles
De afgelopen week is op diverse lokaties gelet op het dragen van de veiligheidsgordel. Op de Parklaan in Sassenheim zijn controles gehouden. Veel bestuurders hadden niet 'geklikt'. De boete voor het niet dragen van de gordel bedraagt f 90,-. Ook op de Warmonderweg in de gemeente Oegstgeest, op de Leidseweg in Oud Ade en op de Alkemadelaan in Roelofarendsveen is gecontroleerd.

Maandag 15 januari tot en met zondag 21 januari
De komende week worden opnieuw snelheidscontroles gehouden. In de Bollenstreek wordt op de N206 snelheidstoezicht gehouden. In de Krimpenerwaard zal worden gecontroleerd op de N207 en op de N210. Bij het snelheidstoezicht zullen naast radarapparatuur ook laserguns gebruikt worden. Vanaf woensdag zullen in en rond Schoonhoven gordelcontroles worden gehouden.


Noot voor de redactie /