ZuidWest Lease kiest voor LeaseOffice van Co-maker

Leidschendam, 15 januari 2001 - ZuidWest Lease, aanbieder van op maat gesneden mobiliteitsoplossingen, heeft voor LeaseOffice gekozen als vervanging van haar huidige informatiesysteem. LeaseOffice, het geavanceerde lease-administratiesysteem dat is ontwikkeld door Co-maker, wordt ingezet voor de front- en back-office-activiteiten van ZuidWest Lease.

Het marktaandeel van LeaseOffice in Nederland groeit sterk. In de meest uitgebreide vorm biedt het pakket volledige ondersteuning van alle commerciële, logistieke en financiële processen voor het onderhoud en beheer van een lease-administratie. Dankzij de modulaire opbouw kan het pakket worden samengesteld op basis van de grootte en de specifieke kenmerken van een bedrijf. LeaseOffice is daardoor geschikt voor zowel leasemaatschappijen die een vloot van meer dan 10.000 auto's beheren, als beheerders met een wagenpark van minder dan 500 auto's.

ZuidWest Lease in Goes is een merkonafhankelijke leasemaatschappij die haar klanten op maat gesneden lease-oplossingen biedt. Het bedrijf is voornamelijk actief in Zuidwest Nederland en beschikt over professionals die in nauw overleg met de klant de juiste leasevorm selecteren, variërend van daghuur en short lease tot financial en operational lease. ZuidWest Lease ondersteunt een klantenbestand van ruim 1.000 leasecontracten voor personenauto's en bedrijfswagens. Binnenkort wordt een tweede vestiging geopend in Roosendaal.

Jeroen Gelok, directeur bij ZuidWest Lease, zegt over de keuze voor LeaseOffice: "Als snelgroeiende organisatie hebben we te maken met een groeiend klantenbestand en een uitbreiding van onze vloot. Met LeaseOffice kunnen we op basis van de meest moderne informatie- en communicatietechnologieën en een volledig geïntegreerd workflow management-systeem maximaal inspelen op de eisen en wensen van onze klanten."

In LeaseOffice zijn front-office (contractbeheer) en back-office (objectbeheer) functioneel van elkaar gescheiden. Door deze scheiding kunnen beide afdelingen zich volledig richten op hun eigen activiteiten en daar ook afzonderlijk op worden beoordeeld. De commerciële front-office richt zich op het verkopen van contracten op basis van het verkoopbeleid, de bestaande mantelovereenkomsten en individuele afspraken. De beheerorganisatie, de back-office, kan zich hierdoor richten op het effectief en efficiënt beheren van het wagenpark. Het is met LeaseOffice mogelijk om zowel multilabel als multicompany te werken.

Ron van Bijsterveld, lid van de directie van Co-maker: "De keuze van ZuidWest Lease toont aan dat LeaseOffice ook in het segment van leasemaatschappijen van 1.000 tot 2.000 auto's meerwaarde biedt. LeaseOffice is een modulaire en schaalbare oplossing en daardoor geschikt voor zowel kleine als grote lease-organisaties."

Workflow management, in combinatie met de mogelijkheid om belangrijke documenten in te scannen en on line te kunnen raadplegen, maakt de fysieke overdracht van (auto)dossiers en veel van de huidige formulierstromen overbodig. Het systeem geeft aan welke acties door welke gebruiker uitgevoerd moeten worden. Het biedt tevens de gegevens aan die bij het verwerken van deze acties noodzakelijk zijn. LeaseOffice draagt op deze wijze bij aan verdere kwaliteits- en efficiencyverbetering.

ZuidWest Lease
ZuidWest Lease, onderdeel van de BAGE Groep, is een dynamische lease-organisatie die regionaal actief is en merkonafhankelijk opereert. Het hoofdkantoor van ZuidWest Lease is gevestigd in Goes, van waaruit acht medewerkers ruim 1.000 leasecontracten beheren. De mobiliteit van de klant staat centraal en in nauw overleg met de klant worden maatoplossingen gemaakt. ZuidWest Lease stelt ondernemers en ondernemingen in staat mobiliteit efficiënt en effectief te beheren.

Co-maker
Co-maker heeft vanaf haar oprichting in 1991 de missie om samen met 'co-makers' - klanten, partners en medewerkers - vraagstukken van klanten te analyseren en op te lossen door de inzet van ICT. De 'co-making'-aanpak van vraagstukken wordt toegepast in producten en projecten, waarbij telkens de aandacht voor de business van de klant centraal blijft staan. Tot de bekendste producten van Co-maker behoren LeaseOffice, een complete automatiseringstoepassing voor leasemaatschappijen, en InfoAware, een totaaloplossing voor logistieke en dienstverlenende organisaties en assemblagebedrijven. Daarnaast levert Co-maker een aantal kleinere standaardoplossingen voor diverse branches. Inmiddels werken er 35 mensen bij het bedrijf in Leidschendam. Webpagina: www.co-maker.nl