Vijf nieuwe grootformaatmedia voor printers van bijna elk merk

HP Universal Printing Materials maakt HP-kwaliteit mogelijk voor bijna elk merk grootformaatprinter

Amstelveen, 15 januari 2001 - Hewlett-Packard breidt zijn lijn afdruk-materialen voor grootformaatprinters uit met vijf nieuwe mediasoorten. De nieuwe media komen op de markt onder de naam HP Universal Printing Materials. Ze zijn flexibel, uitgebreid door HP getest en komen tegemoet aan alle eisen van grafici en technische professionals. Daarnaast zijn ze 30 tot 40% goedkoper dan de andere HP-media voor grootformaatprinters.

Net als de andere HP grootformaatmedia maken de HP Universal Printing Materials deel uit van de HP Designjet afdrukoplossing. Deze oplossing staat garant voor printkwaliteit, prestaties en betrouwbaarheid. Met de nieuwe HP-media beschikken professionele service providers over één merk dat ze voor bijna alle merken grootformaatprinters kunnen gebruiken.

De HP Universal Printing Materials zijn:

* HP Inkjet Bond Paper: een betaalbaar, helder, wit papier voor dagelijks gebruik. Ideaal voor lijntekeningen, presentaties en borden voor gebruik binnenshuis.

* HP Coated Paper: voor betaalbare, snel drogende, full colour afbeeldingen van hoge kwaliteit. Ideaal voor technische applicaties en voor het maken van borden en posters die regelmatig veranderen.

* HP Heavyweight Coated Paper: voor full colour afbeeldingen uit allerlei applicaties. Het papier kan worden gelamineerd of opgeplakt en als borden of posters worden gebruikt. Dit sterke, mat afgewerkte papier kan grote hoeveelheden inkt verwerken, droogt snel en resulteert in uitstekende afbeeldingen tegen lage kosten.

* HP High-Gloss Photo Paper: een lichtvast fotopapier voor gladde afwerking van heldere presentaties en displays. Voor het maken van posters en borden die binnenshuis worden gebruikt, met kleurenafbeeldingen van hoge kwaliteit die er als glossy foto's uitzien.

* HP Semi-Gloss Photo Paper: mat afgewerkt, halfglanzend, lichtvast fotopapier voor het maken van posters en borden voor gebruik binnenshuis met warme, niet-glimmende afbeeldingen die er als foto's uitzien.

De HP Universal Printing Materials zijn er in breedtes van 610 mm tot 1524 mm. Het Inkjet Bond Paper en Coated Paper worden geleverd op rollen van 45,7 meter. Heavyweight Coated Paper, High-Gloss Photo Paper en Semi-Gloss Photo Paper op rollen van 30 meter.

Meer informatie over de nieuwe materialen van HP is te vinden op http://www.designjet.hp.com.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op http://www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP heeft 88.500 werknemers in dienst en behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Contactpersoon voor de redactie:
(