Digitale Gemeente Houten

Het buitengebied op slot! Of juist op de schop..?

donderdag 7 december 2000 - Bron: GroenLinks

(Gespreksavond over ons Houtens buitengebied)

Op maandagavond 15 januari (20.00 uur) is er in Restaurant "de Engel" een gespreksavond waarin de relatie van het zich almaar uitbreidende Houten met het buitengebied aan de orde komt.
Zoals bekend zijn er plannen voor een slibdepot in t Goy, voor een camping in Tull en t Waal, en net buiten de Rondweg voor een groot tuincentrum, een houtversnipperingshal en twee agrarische mechanisatiebedrijven.

Hoe verhouden die plannen zich met de belangen van de recreant die in zijn vrije tijd graag een ommetje fietst, met de belangen van inwoners die genieten van hun uitzicht en met de belangen van natuur en landschap? En wat vindt de agrarisch sector er van? Dit hoogst interessante, maar ook heel belangrijke onderwerp wordt op 15 januari tijdens een door GroenLinks Houten georganiseerde bijeenkomst van diverse kanten belicht.

Medewerking is al toegezegd door een biologe, een landschapsarchitect, iemand van de Milieu Werkgroep Houten en ook de agrarische sector en de politiek (van GroenLinks tot VVD) is aanwezig. De avond is met name bedoeld voor iedereen die woont, werkt of recreëert in ons kwetsbare buitengebied, dat aangetast dreigt te worden door alle mogelijke plannen die niet meer binnen de Rondweg gerealiseerd kunnen worden.

Toegang en eerste kopje koffie zijn gratis.
U wordt van harte uitgenodigd om ook uw zegje te doen en mee te denken over deze belangrijke, actuele problematiek.

Meer info over GroenLinks.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Copyright © De Digitale Gemeente Houten 1996 - 2000 Deze website is een particulier initiatief van AG Computers en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten). Vragen, opmerkingen, suggesties? info@houten.com