---

Onderwerp: Symposia Integrale Productontwikkeling - 9 x van 15/01 t.e.m. 25/06/01
Auteur: sandra schreurs
E-mail: info@cepro.be
Bedrijf: cepro
Adres: kalkhoevestraat 1
Plaats: 8790 Waregem
Tel.: 056/620 242
Fax: 056/620 202

"Productinnovatie is een belangrijke troef in de concurrentiestrijd van bedrijven. Om te kunnen innoveren, is samenwerking nodig tussen verschillende deskundigen binnen een bedrijf. Innoveren vereist echter een integrale aanpak. Zowel de verkoop, de marketing, als de onderzoeks- en ontwikkelingsdivisie moet betrokken worden. Maar ook buiten het bedrijf moet gekeken worden. De KMO moet op zoek gaan naar complementaire ervaring en knowhow over de eigen bedrijfsgrenzen heen. De idee van netwerk- of clustervorming is dus primordiaal." (Jan Boelen van cepro)

Cepro - centrum voor integrale productontwikkeling - start daarom in januari 2001 met een reeks van negen symposium rond "integrale productontwikkeling". Partners in dit project zijn het Postuniversitair Centrum West-Vlaanderen -KULAK en het departement PIH van de Hogeschool West-Vlaanderen.

Een nieuw product ontstaat uit een combinatie van een nieuwe gebruikersfunctie, een nieuwe markt en/of nieuwe technologieën. Een multidisciplinaire benadering voor de ontwikkeling van een nieuw product is dan ook noodzakelijk. Menskundige, economische en technologische eisen zijn allen essentiële specificaties van een goed industrieel ontworpen product. Elk van deze drie thema's komen aan bod tijdens drie avonden die telkens een vraag dienen te antwoorden. Waarom, hoe en wat in de toekomst?

Het technologische luik belicht vooral het modelleren. Trends (het tweede luik) bepalen het aanbod in de economisch gerichte cursusgedeelten. Duurzame ontwikkeling en milieugerichte productontwikkeling zijn de thema's in de door de mens bepaalde specificaties van goed ontworpen producten. Alle thema 's worden geïllustreerd met succesvolle gevalstudies, zoals onder meer Tupperware, VITO, AI-lab VUB, Toyota, Censydiam, CDO, OVAM, WTCM, Tupperware, Levi Strauss & Co, KUL, RUG en vele anderen.

Met dit initiatief willen de organisatoren het innovatievermogen van de Vlaamse KMO's en ontwerper aanscherpen. Daarbij wordt de deelnemer aan de hand van cases een praktisch inzicht verschaft in het op het eerste zicht complexe proces dat de ontwikkeling van een product is.

De lessenreeks start vanaf maandag 15 januari 2001 van 18u tot 21u30 en zal elke maand plaatsvinden, telkens op maandagavond. Inschrijven voor de hele lessenreeks en/of enkele lessen naargelang beschikbare tijd of interesse is mogelijk.

Inlichtingen en inschrijven kan op de website van cepro www.cepro.be/symposia


Postuniversitair Centrum West-Vlaanderen - KULAK E. Sabbelaan 53 - 8500 Kortrijk Data: 15/01/01 - 29/01/01 - 12/02/01 - 19/02/01 - 12/03/01 - 23/04/01 - 14/05/01 - 11/06/01 - 25/06/01


---