Afzender: petrajekel@hotmail.com

Contactpersoon: Petra Jekel

De Rode Route gespeeld op het carillion

Datum: maandag 15 januari 2001

Carillon Academiegebouw speelt Winterreise van Schubert: Warming-up voor lied- en poëzievoorstelling 'De Rode Route'

Vanaf maandag 15 januari zullen uit het carillon van het Academiegebouw enkele liederen uit het klassieke recital 'Die Winterreise' van Franz Schubert klinken. Speciaal voor de lied- en poëzievoorstelling 'De Rode Route', die vrijdag 19 januari in première gaat, maakte beiaardier Auke de Boer een selectie van enkele stukken uit de beroemdste liedcyclus van deze componist.

Voorstelling 'De Rode Rode' bestaat uit een integrale uitvoering van Die Winterreise door bariton Vic Diederen en pianist Geert Woltjer, afgewisseld met een hervertelling van de gezongen poëzie van Wilhelm Müller uit 1823 in hedendaagse poëzie door Petra Else Jekel en Daniël Dee, de Huisdichters van de Rijksuniversiteit Groningen. De Rode Route is op 19 en 20 januari te zien in het Universiteitstheater in het Harmoniecomplex en op 11 februari op Landgoed Ekenstein te Appingedam.

Op donderdag 18 januari tussen 11.00 en 12.00 uur bespeelt De Boer het carillon aan het Broerplein zelfs live. Ook dan zal hij liederen uit 'Die Winterreise' ten gehore brengen.

Stichting Rubato
Noorderdwarsstraat 15
9717 LW Groningen
stichtingrubato@hotmail.com

Stichting Rubato

Winschoterkade 5A

9711 EA

Groningen

Telefoon: 050 3134564