News
Merrill Lynch Europe PLC

Ropemaker Place 25 Ropemaker Street London EC2Y 9LY

LDRS KRIJGEN NOTERING AAN EURONEXT

Amsterdam 15 januari 2001, Merrill Lynch International kondigt vandaag de notering aan van Euro STOXX 50 LDRS en STOXX 50 LDRS aan het NextTrack platform van Euronext in Frankrijk, België en Nederland door de European Exchange-Traded Fund Company.

LDRS zijn daarmee de eerste exchange traded funds (ETFs) genoteerd aan Euronext. Op 15 januari 2001 zullen de LDRS, die de Dow Jones Euro STOXX 50Ô en de Dow Jones STOXX 50Ô indices volgen, aan Euronext Parijs en Euronext Amsterdam genoteerd worden en begint de verhandeling. De Dow Jones Euro STOXX 50Ô en de Dow Jones STOXX 50Ô indices zijn twee van de meest toonaangevende indices op de Europese beurzen.

LDRS werden in april 2000 geïntroduceerd op de effectenbeurs van Frankfurt en in september 2000 op de Zwitserse SWX-beurs en zijn nu door de toezichthouders toegelaten voor openbare distributie in België, Frankrijk en Nederland. Tot op heden bedroeg de handelsomvang in LDRS meer dan 2 miljard euro, waarmee LDRS zowel de meest verhandelde als de grootste ETFs zijn, verkrijgbaar in Europa.

LDRS zijn index tracking-fondsen die als aandelen worden verhandeld. LDRS zijn euro gedenomineerde producten en kunnen via een effectenmakelaar tijdens de normale uren verhandeld worden tegen de op dat moment geldende marktprijs. De clearing- en settlementprocedures voor LDRS zijn dezelfde als voor aandelen. De beheersvergoeding is laag - vastgesteld op een maximum van 0,5% per jaar.

Henrik de Koning, Director of Equity Markets van Merrill Lynch International, gaf het volgende commentaar op de aankondiging van de nieuwe beursnotering van LDRS: "LDRS waren de eerste ETF's die voor beleggers in Europa verkrijgbaar zijn. Beleggers in België, Frankrijk en Nederland hebben nu ook de mogelijkheid aandelen die twee Europese topindices volgen, te kopen of te verkopen. Door tegen lage kosten een innovatieve mogelijkheid te bieden voor het opbouwen van een Europese portefeuille, kunnen LDRS tegemoetkomen aan de toenemende hoge eisen van zowel particuliere als institutionele beleggers."


- einde -