Persbericht

Belangen Harmelense Inwoners schrijft directie KPN aan voor distributie telefoonboek Woerden in Harmelen

KPN Telecom heeft in de eerste week van januari in Harmelen het nieuwe telefoonboek bezorgd. Tot grote verbazing van de inwoners staat daar niet de gehele gemeente Woerden in. Veel inwoners hebben Belangen Harmelense Inwoners daarover aangesproken.

KNP kan zich niet verschuilen achter het feit dat Harmelen pas per 1 januari 2001 bij Woerden is gaan horen. Reeds in juni vorig jaar was dit bekend en men had daar dus voldoende rekening kunnen houden. Harmelen heeft meer met Woerden (gemeentehuis, politie, brandweer, winkels, ziekenhuis e.d.) te doen dan bijvoor-beeld met Amerongen, Wijk bij Duurstede, Doorn of Bilthoven, waar Harmelen mee in gids nummer 9 is ondergebracht.

Dat een voorlichtster verklaart 'dat het nog erger kan': er zijn wel gemeenten over drie gidsen verspreid, slaat voor een marketingorganisatie als KPN natuurlijk nergens op. Ook het argument dat de postcodes een rol spelen is misargument. Harmelen heeft - net als Woerden de begincijfers 348 - en bijvoorbeeld Wijk bij Duurstede 396. Ook het kerngetal kan geen rol spelen, want van Woerden en Harmelen is dit is 0348, van Wijk bij Duurstede 0343 en 030 bij veel andere gemeenten uit gids nummer 9.

Belangen Harmelense Inwoners heeft de hoofddirectie van KPN Telecom een brief geschreven met het dringende verzoek in het belang van haar abonnees op heel korte termijn telefoongids nummer 11 met de rest van Woerden gratis in Harmelen te verspreiden. Als alternatief heeft zij voorgesteld een Woerdens supplement te maken en in heel Woerden te verspreiden.

KPN geeft bovendien aan dat het helemaal niet zeker is dat het in de toekomstige uitgaven wordt aangepast. Het meest logische is natuurlijk om Woerden bij Harmelen in gids nummer 9 te 'herindelen'. Er is dus ook een brief naar B&W en de Raad van Woerden gegaan, om er op aan te dringen de actie van Belangen Harmelense Inwoners vanuit het gemeentebestuur te ondersteunen.

Nadere informatie: J. Bakker, 0348-44.2016

Belangen Harmelense Inwoners
Uitsluitend aandacht voor de belangen van de inwoners!