Cap Gemini Ernst & Young

Strategische alliantie op luchtvaartmarkt
RM Rocade en Cap Gemini Ernst & Young bieden luchtvaartmaatschappijen complete oplossingen

Utrecht, 15 januari 2001 - Luchtvaartmaatschappijen hebben vandaag de dag te maken met een zeer scherpe concurrentie en worden zo gedwongen tot een hoge mate van efficiëntie en rentabiliteit. RM Rocade biedt luchtvaartmaatschappijen planningsystemen voor de inzet van materieel en personeel, die zich richten op zowel het strategische vlak als op dat van het gedetailleerde tijdbeheer. Cap Gemini Ernst & Young is een van de grootste management- en IT-adviesorganisaties ter wereld. De alliantie van RM Rocade en Cap Gemini Ernst &Young biedt luchtvaartmaatschappijen een veelheid aan services die de toonaangevende deskundigheid van RM Rocade op het gebied van middelenoptimalisatie combineren met het bewezen vermogen van Cap Gemini Ernst & Young om de meest complexe IT-oplossingen te implementeren.

RM Rocade is al jarenlang de voorkeurspartner van diverse luchtvaartmaatschappijen in de hele wereld. Het bedrijf heeft meer dan 50 klanten in 28 landen. Onder de Europese klanten bevinden zich ondermeer British Airways, KLM, Austria Airlines en Air Belgium.

De samenwerking
"De expertise en ervaring van de beide ondernemingen vormen een uitstekend platform voor gezamenlijke initiatieven op de markt," aldus de CEO van RM Rocade, Urban Deljerud. "Samenwerking biedt luchtvaartmaatschappijen zekerheid in de vorm van continuïteit en zekere implementaties. Tevens hebben ze de beschikking over onze gezamenlijke 'knowhow' en geavanceerde servicecapaciteiten. RM Rocade beheert projecten op wereldwijde schaal en ons partnership met Cap Gemini Ernst & Young betekent dat we nog dichter bij onze klanten komen te zitten - hetgeen de kwaliteit van onze dienstverlening alleen maar ten goede komt."

Hans van Dijk, accountmanager bij Cap Gemini Ernst & Young: "Het is algemeen bekend dat je software niet lukraak moet implementeren. Het is van groot belang de software goed af te stemmen op de interne organisatie van de luchtvaartmaatschappij. Door de aanwezige expertise kan Cap Gemini Ernst & Young zorgen voor een gecontroleerd implementatietraject. De gecombineerde kennis van RM Rocade en Cap Gemini Ernst & Young zal daarom een grote stap voorwaarts betekenen voor de luchtvaartwereld."

Over Cap Gemini Ernst & Young
Cap Gemini Ernst & Young behoort tot de grootste management- en IT-adviesorganisaties ter wereld en is genoteerd aan de aandelenbeurs in Parijs. Op wereldwijde schaal is de onderneming actief in management consulting en IT-dienstverlening, systeemintegratie, technologieontwikkeling, ontwerp en outsourcing. Met deze activiteiten helpt de onderneming in de nieuwe economie zowel traditionele bedrijven als 'dot-companies' voortdurend nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen. De nieuw geformeerde organisatie heeft wereldwijd meer dan 58.000 medewerkers in dienst waarvan 9.000 in de Benelux. De organisatie realiseert een omzet van 7,7 miljard euro (pro forma 1999). Meer informatie over specifieke dienstverlening, kantoren en research is beschikbaar op: www.cgey.com en www.nl.cgey.com.

Over RM Rocade
RM Rocade biedt luchtvaartmaatschappijen planningsystemen voor de inzet van materieel en personeel, die zich richten op zowel het strategische vlak als op dat van het gedetailleerde tijdbeheer. Met de door RM Rocade ontwikkelde systemen kunnen luchtvaartmaatschappijen hun kostbare middelen efficiënter inzetten, een grotere mate van controle winnen en aanzienlijke kostenbesparingen realiseren. Het klantenbestand van RM Rocade bestaat momenteel uit 57 luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM, British Airways, LanChile, Virgin Atlantic, Qantas, Crossair, Dragonair en Airtours. Het bedrijf heeft ongeveer honderd mensen in dienst en zag de omzet in 1999 met 65 procent groeien tot 68 miljoen Zweedse kronen. Voor nadere informatie over RM Rocade kunt u de website bezoeken: www.rmrocade.com.

Noot aan de redactie