Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 15-01-2001 Mediaberichten maandag 15 januari 2001 (17.30 uur)

BLERICK Poging beroving

BLERICK Een onbekende man heeft maandagmiddag rond 14.15 uur op de Witherenstraat geprobeerd een 49-jarige man uit Roermond te beroven. Het slachtoffer raakte hierbij licht gewond, hij werd namelijk door de verdachte geschopt en liep pijnlijke ribben op. De man wilde bij een bank geld storten en werd plotseling door de verdachte aangevallen. Het slachtoffer kwam hierbij ten val terwijl de overvaller probeerde een zak af te pakken. Dit lukte niet omdat de Roermondenaar de zak stevig vast bleef houden. Toen een voorbijganger iets riep en op de twee vechtenden afliep, vluchtte de verdachte zonder buit. Hij is vermoedelijk met een auto gevlucht in onbekende richting. Het signalement van de verdachte luidt:

lengte ongeveer 1.90 meter, smal postuur, droeg een zwarte muts, een lichtgrijze stoffen jack tot op de heupen, donkere broek en zwarte schoenen.

De politie van Blerick stelt een nader onderzoek in en zoekt eventuele getuigen van deze berovingspoging of mensen die denken de verdachte aan de hand van het signalement te kennen of herkennen. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen met telefoonnummer; 0900 8844 (30 ct/min.).

SWALMEN 783 Snelheidsfotos

SWALMEN De vaste snelheidscamera op de Rijksweg N271 in Swalmen heeft in het kader van het project Samen minder in de periode 8 tot 15 januari 783 snelheidsovertredingen vastgelegd. Alle overtreders ontvangen een acceptgiro. Het is nog niet bekend wat de hoogst gemeten snelheid bedroeg.

VENLO Drugsarrestatie

VENLO De politie heeft maandagmiddag op de Maaskade een 20-jarige man uit het Duitse Krefeld aangehouden omdat hij bij controle in het bezit bleek te zijn van ca. 150 gram hash. De verdachte kreeg na overleg met justitie een geldboete van 750 gulden opgelegd in het kader van snelrecht. Indien hij dit bedrag niet betaald dient hij zich in april voor de rechter te verantwoorden.

WEERT Doorrijding met verkeersgewonde

WEERT De politie van Weert is op zoek naar de bestuurder van een donkerblauwe Mercedes die maandagmorgen om 08.15 uur op de Graafschap Hornelaan nabij de afrit Ringbaan Oost een 18-jarige fietser heeft aangereden en daarna is doorgereden. De fietser een inwoner van Weert raakte hierbij gewond en werd ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

De automobilist heeft geen voorrang verleend aan de fietser die over het fietspad reed. De fietser kwam ten val en raakte versuft. De automobilist is vervolgens doorgereden richting Weert-Centrum zonder zich over het slachtoffer te bekommeren of zich bekend te maken. De fietser is door iemand naar een nabij gelegen bedrijf gebracht en vandaaruit is een ambulance gebeld.

De politie wil graag in contact komen met degene die het slachtoffer naar het bedrijf heeft gebracht en met overige getuigen van deze doorrijding. Ook mensen die denken te weten wie de bestuurder van de donkerblauwe Mercedes is, worden dringend verzocht te bellen met de politie van Weert, telefoon: 0900 8844 (30 ct/min.).

SWALMEN Kind zonder helm

SWALMEN Een medewerker van het mobiel jeugdteam van de politie Limburg-Noord heeft maandagmiddag een 20-jarige bromfietser uit Swalmen bekeurd omdat hij een 6-jarig meisje voorop de scooter vervoerde terwijl het kind geen helm droeg. Bij controle bleek de man tevens niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. De motorrijder van het mobiel jeugdteam zag de bromfietser met hoge snelheid over de Bosstraat rijden. De man verklaarde het kind naar school te willen brengen.

PANNINGEN Snelheidscontroles

PANNINGEN Bij een radarcontrole op het Industrieterrein Panningen heeft de politie maandagmiddag 50 bekeuringen opgemaakt onder de 68 passanten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km per uur.

KESSEL Bij een soortgelijke controle op de Heldenseweg heeft de politie maandagmiddag 17 bekeuringen opgemaakt onder de 195 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 125 km per uur, de limiet betreft 80 km per uur.