Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 15-01-2001 2e persbericht 15 januari 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Binnenbrand met veel rookoverlast
Maandagmiddag rond 15.20 uur is brand uitgebroken in het magazijn van de Xenoswinkel in de Rechtestraat, in de binnenstad van Eindhoven. Personeel en klanten waren snel uit de winkel. De brand, een binnenbrand, is door de brandweer geblust. Door de brand was er veel rookontwikkeling, met name in de nabijgelegen winkels. Hierdoor moest een aantal winkels dicht, vooral die winkels die in de rij van Xenos staan, ongeveer acht winkels. Ook winkels aan de Hooghuisstraat, een zijstraat, gingen op eigen initiatief dicht. Ongeveer tien studentenkamers die achter en aan de zijkant van Xenos liggen werden ontruimd. Deze kamers kwamen ook vol met rook. Er zijn geen gewonden en er zijn geen klachten bekend van mensen die ademhalingsproblemen door de rook hebben gehad. De schade is onbekend, maar nabijgelegen winkels zullen veel rookschade hebben. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Snelheidscontroles
Op de Pieter Zeemanstraat en de Groenewoudseweg heeft de politie maandagmiddag snelheidscontroles gehouden.


- Op de Pieter Zeemanstraat werden in 45 minuten 52 automobilisten gecontroleerd. Drie van hen reden te hard, de snelste 72 km/u.


- Op de Groenewoudseweg passeerden in dezelfde tijd 80 voertuigen. Negen maal ging dat te snel. De snelste reed 75 km/u. Op beide wegen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Helmond: Diefstal vanaf bouwterrein
Vanuit enkele woningen die in aanbouw zijn op het Karthuizererf (Brandervoort) zijn in het afgelopen weekend goederen gestolen. De voor- of achterdeur werd opengebroken en er zijn vier verwarmingsketels, vier boilers en twee vaatwasmachines gestolen.

Helmond: Kluis gestolen uit winkel
Uit een winkel in de Elzaspassage is tussen zondag 11.00 uur en maandag 7.30 uur een kluisje met inhoud gestolen. Men kwam binnen door een ruit kapot te maken. In de kluis zat ongeveer fl. 10.000,=, een onbekend aantal postzegels, boekenbonnen, telefoonkaarten en krasloten.

Oirschot: Inbraak
In het afgelopen weekend is ingebroken bij een bedrijf aan de Proosbroekweg. Een rolluik is opengebroken en een ruit ingeslagen. Het bedrijf mist een pot met geld, ongeveer fl. 4.500,=.

Best: Geld weg bij restaurant
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een restaurant aan de Koningin Julianaweg. De voordeur is opengebroken. Binnen is de gokkast opengebroken en uit deze gokkast is ongeveer fl. 1.200,= meegenomen.

Geldrop: PCs weg bij inbraak
Bij een inbraak bij een bedrijf aan de Korte Kerkstraat zijn in het afgelopen weekend twee pcs gestolen. Om binnen te komen is een bovenlicht opengebroken.

Someren: Gordelcontrole
Maandagmorgen is op de Witvrouwenbergweg in Someren en de Vlierdenseweg in Deurne gecontroleerd op het gebruik van de autogordel. Er zijn 9 bonnen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.

Deurne: Snelheidscontrole
Maandag tussen 16.30 en 19.15 uur is op de Hoofdstraat op snelheid gecontroleerd. Van de 855 voertuigen reden er 93 te hard. De snelste reed 81 km/u. 50 is toegestaan.

Asten: Auto gestolen
Vanaf de Lienderweg is in het afgelopen weekend een witte Opel Kadett met het kenteken YD-15-RP gestolen.