Sun en BQuake werken samen in iForce Ready Center

Ideale testsite voor bedrijfsplannen tot en met applicaties

Amersfoort, 15 januari 2001 - Sun Microsystems Nederland B.V. en Bquake gaan intensief samenwerken om bedrijven de mogelijkheid te bieden bedrijfsprocessen, software en platforms te testen en te evalueren. Hierdoor kan Sun haar klanten de extra service bieden om hun e-business-plannen in een vroeg stadium door een team van experts te laten toetsen op commerciële en technologische haalbaarheid. Als 'business development firm' ontwikkelt, test en realiseert Bquake B2B-strategieën met gebruik van nieuwe technologie en nieuwe businessmodellen. De technologische haalbaarheid wordt getoetst in Sun's iForce Ready Center in Parijs, waar wordt geanalyseerd hoe de IT-infrastructuur 'e-business-ready' wordt gemaakt.

Zowel start-ups als reeds bestaande bedrijven kunnen door deze samenwerking hun nieuwe strategische e-business cases effectief toetsen in een geïntegreerde business- en technologieomgeving. Het iForce Ready Center in Parijs is het eerste Europese centrum waarin bedrijven in een laboratoriumsituatie hun applicaties en bedrijfsmodellen kunnen testen voordat ze 'live' gaan. Dit iForce Ready Center is gespecialiseerd in e-commerce-oplossingen, customer care, ERP en Supply Chain Management. In het iForce-centrum krijgen bedrijven advies en ondersteuning van Sun Microsystems en haar partners. Na de testperiode kunnen organisaties hun applicaties verder optimaliseren om ze vervolgens bedrijfsmatig in te zetten. De centra zijn uitgerust met Sun-systemen, -storage-, -netwerk- en -softwarecomponenten van softwareleveranciers zoals Oracle, Ariba, Broadvision, I2, SAS, iPlanet, PeopleSoft en SAP. Daarnaast zijn er niet-Sun-systemen aanwezig om de samenhang tussen de verschillende systemen en applicaties te testen.

Wim Beltman, Country Manager Sun Microsystems Nederland B.V., is verheugd over de samenwerking met BQuake: "In de Net Economy zijn er twee elementen die snel en constant veranderen: bedrijfsconcepten en technologie. Sun's iForce Ready Center biedt onze klanten de unieke mogelijkheid om een bedrijfsconcept vanuit een technologisch oogpunt te testen. Voor Sun is BQuake de juiste business development-partner. Dit bedrijf biedt met zijn expertise op het gebied van strategie, bedrijfsplanning en realisatie van bedrijfsconcepten een goede aanvulling op het iForce Center."

Remco van Buren, directeur van BQuake, onderschrijft dit: "Vanwege de complexe integratie van verschillende processen en platformen is technologie één van de nieuwe succesfactoren in het ontwerp en de realisatie van businessmodellen. Het iForce Ready Center biedt onze klanten de mogelijkheid om de stap te kunnen nemen van het Bquake-business-concept naar de daadwerkelijke realisatie."

Sun Microsystems
Sun Microsystems, opgericht in 1982, heeft met haar unieke visie 'The Network Is The Computer' een leidende positie veroverd op het gebied van hardware, software en diensten. Met haar technologie voorziet Sun het Internet van de kracht waarmee ondernemingen wereldwijd profiteren van de netwerkeconomie: "We're the dot in .com". Sun behaalde een jaaromzet van $ 15,7 miljard en is vertegenwoordigd in meer dan 170 landen. Op http://sun.nl is meer informatie over het bedrijf beschikbaar.

Sun, het Sun-logo, Sun Microsystems, Solaris, Java en 'The Network Is The Computer' zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. in de Verenigde Staten en onder licentie gebruikt, en zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van SPARC International, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Producten die het SPARC-handelsmerk dragen, zijn gebaseerd op een architectuur die ontwikkeld is door Sun Microsystems, Inc.

BQuake
BQuake is een business development firm. BQuake ontwikkelt en realiseert B2B-strategieën met gebruik van nieuwe technologie en nieuwe businessmodellen. Naast de eigen kennis en ervaring, werkt BQuake onder andere samen met de meest vooraanstaande technologiebedrijven. De kennis van BQuake omvat gebieden zoals application service provider, netmarkets, customer interaction en mobile commerce. BQuake werkt voor grote ondernemingen en start-ups, en creëert ook eigen ventures. BQuake richt zich op de sectoren financiële dienstverlening, telecom, groothandel en retail.