REAL SOFTWARE KONDIGT REALBASIC 3 AAN

Ondersteuning voor Mac OS X, groot aantal uitbreidingen en verbeteringen

Doetinchem / Venlo, 15 januari 2001 - Noadis, distributeur van o.a. RagTime, TechTool Pro, Freeway en ConceptDraw, maakt bekend dat REAL Software REALbasic 3 aangekondigd heeft. REALbasic draait op Mac OS X en op oudere versies van de Macintosh systeemsoftware. Programmeurs, van beginners tot experts, kunnen met REALbasic hun software ontwikkelen met één enkele set van interface-elementen en code, en hun project compileren voor Macintosh, MacOS X en Windows zonder dat platformspecifieke aanpassingen nodig zijn.

REALbasic is het krachtige, eenvoudig te gebruiken gereedschap om uw eigen software te ontwikkelen. Mensen die nog nooit hebben geprogrammeerd en een probleem moeten oplossen, ervaren programmeurs die hun productiviteit willen uitbreiden - en iedereen daartussenin - kunnen hun voordeel doen met REALbasic.

"Honderden ontwikkelaars passen hun programma's aan de geavanceerde nieuwe mogelijkheden van Mac OS X en de schitterende Aqua-gebruikersinterface aan," aldus Clent Richardson, vice-president van Worldwide Developer Relations bij Apple. "REALbasic is een toonaangevend ontwikkelingsgereedschap voor het MacOS en we zijn zeer blij dat ze een eenvoudige manier geven om krachtige programma's voor Mac OS X te creëren."

REALbasic 3 is de volgende stap in de inspanningen van REAL Software om uitstekende hulpmiddelen voor de Macintosh-gebruikers te ontwikkelen. Deze release brengt belangrijke nieuwe functies naast de mogelijkheid om te werken onder en te compileren naar Mac OS X. Deze nieuwe functies omvatten o.a. een geheel nieuwe animation-engine, vernieuwde database-mogelijkheden, uitbreidingen aan de code-editor en de debugger, crash-herstel, een doorzoekbare onscreen-hulp, AppleScriptable compileren, sterk verbeterde ondersteuning voor Windows en meer.

"REALbasic 3 is een enorme stap vooruit met de verbeterde IDE, de toevoeging van ondersteuning voor Mac OS X en verbeterde compilatie voor Windows", zegt Geoff Perlman, president en CEO van REAL Software. "REALbasic geeft onze gebruikers steeds weer belangrijke verbeteringen in hun productiviteit."

REALbasic werkt op een Macintosh, PowerMacintosh of compatibele computer met een 68020-processor of hoger, 4,5 Mb RAM, systeem 7.6.1 of hoger en 150 Mb vrije ruimte op de harde schijf voor volledige installatie van de software, documentatie en voorbeelden.

REALbasic 2 is nu verkrijgbaar voor NLG 300,-- voor de standaardversie en NLG 675,-- voor de Pro-versie. Tevens zijn academische kortingen beschikbaar. De prijzen voor REALbasic 3 zijn nog niet vastgesteld, maar zullen iets hoger liggen omdat de prijzen van REALbasic 2 nog gerelateerd zijn aan een lagere US Dollar-koers van 2.00. Wie een volledige versie van REALbasic 2 na 1 november 2000 koopt, krijgt REALbasic 3 gratis. Alle genoemde prijzen zijn exclusief 19% BTW.

Lees ook het persbericht Gratis upgrade-periode voor REALbasic 3.0