Persbericht

McAfee kondigt een oplossing van de volgende generatie aan voor beheer van bedrijfsbeleid

ePolicy Orchestrator 1.1 maakt lokale netwerkgebruikers en internetgebruikers op afstand reactiever ingeval van problemen

Amsterdam/Brussel, januari 2001 - McAfee, een Business Unit van Network Associates, Inc. (Nasdaq: NETA), kondigde vandaag de onmiddellijke beschikbaarheid aan van ePolicy Orchestrator (ePO) 1.1, een oplossing die vanaf één server het antivirusbeleid beheert voor maximaal 100.000 gebruikers die aangesloten zijn op een bedrijfsnetwerk of het Internet. McAfee ePO biedt uitgebreid beleidsbeheer, gedetailleerde grafische rapportering en software-implementatie in een schaalbare en geautomatiseerde vorm, zodat de bedrijfsbeheerders het veiligheidsbeleid voor het bedrijfsnetwerk en het Internet snel onder controle kunnen houden.

Volgens de onafhankelijke onderzoeksorganisatie Computer Economics leverden computervirussen vorig jaar voor 12,7 miljard dollar schade op. Door de toenemende Internettoegang via mobiele apparatuur, zullen virussen en schadelijke codes verder verspreid kunnen worden via het Internet. McAfee heeft geanticipeerd op de toenemende kwetsbaarheid van mobiele gebruikers door het product ePolicy Orchestrator te ontwikkelen, om mobiele bedrijfsgebruikers te vrijwaren van virussen.

Snelle software-implementatie
Of een bedrijf nu 1.000 of 100.000 gebruikers telt, McAfee ePolicy Orchestrator implementeert de antivirusbescherming op een eenvoudige en doeltreffende manier. Dankzij de ePO-oplossing kunnen de IT-beheerders rechtstreeks updates opdringen aan mobiele gebruikers, allemaal vanaf één console. Dankzij de mogelijkheid om naargelang van de prioriteit en de ernst systeemkennisgevingen te versturen via e-mail, semafoons of andere toestellen, biedt McAfee ePolicy Orchestrator een IT-beheerder de mogelijkheid om de meest recente updates van virusdefinities te verspreiden in het hele bedrijf als er een virus uitbreekt. McAfee ePO werkt ook nauw samen met McAfee VirusScan Thin Client (TC), waardoor de IT-beheerder McAfee's afgeslankte antivirus-softwarepakket kan implementeren in een fractie van de tijd die vereist is om de standaard VirusScan-software te implementeren.

Beheer op afstand
Dankzij de ePolicy Orchestrator-technologie kan het bedrijf werknemers beschermen die nooit inbellen op het bedrijfsnetwerk, maar een beroep doen op een ISP om hun bedrijfs-e-mail te raadplegen. Voortaan hoeft er voor deze gecentraliseerde controle van de beveiliging tegen Internetvirussen van ?waar in het netwerk geen enkele inspanning meer geleverd worden, wat een maximale virusbescherming garandeert. McAfee ePO kan overal in de organisatie beheerd worden vanaf een console op afstand en kan zo geconfigureerd worden dat meerdere IT-beheerders enkel een antivirusbeleid kunnen bepalen voor de groepen waarvoor ze verantwoordelijk zijn, waardoor tijd en geld worden bespaard. Alle implementatieactiviteiten en
-beleidslijnen kunnen sneller verwerkt worden, vanaf één centrale computer.
-Wanneer de software geïnstalleerd is en de beleidslijnen ingesteld zijn, voorkomt een onzichtbare eindgebruikerbeveiliging dat er geknoeid wordt met de configuratie van het product.
"IS-beheerders beschikken over tal van zeer doeltreffende tools, maar ze hebben te weinig tijd om de meeste ooit te beheersen", aldus Eric Hemmendinger, Senior Industry Analyst bij Aberdeen Group. "McAfee's ePolicy Orchestrator vereenvoudigt de implementatie en het beheer van antivirusoplossingen aanzienlijk, en biedt IS-besluitvormers de mogelijkheid om de implementatie en het beheer van de producten van elkaar te scheiden. Met ePolicy Orchestrator levert McAfee oplossingen die garant staan voor een doeltreffend en efficiënt antivirusbeheer op de desktop."

Geconsolideerde rapportering
McAfee ePolicy Orchestrator creëert een log van alle taken die uitgevoerd worden door antivirussoftware in het hele bedrijf. Er worden rapporten verschaft over virussen, waardoor er op basis van de activiteit van elke console gemakkelijk elementen geanalyseerd en opgespoord kunnen worden. Eén server geeft op een gecentraliseerde manier alle facetten weer van de virusactiviteit op elke console, en vergelijkt infecties en opschoningen op desktops, servers, groupware-systemen en gateway-machines. ePolicy Orchestrator houdt de virusbeveiliging up-to-date, door verslag uit te brengen over de bestrijking van elke beschermingslaag.

Om het systeem te vrijwaren voor potentiële virusbedreigingen, helpt ePO de beheerders om gebruikelijke toegangswegen van virussen nauwkeurig te lokaliseren. ePO controleert ook de antivirustactieken, bijvoorbeeld welke gebruikers consequent virussen opsporen en opschonen. Het product genereert een geconsolideerd rapport met gegevens over de infectiegraad vanaf verschillende servers, met inbegrip van de machines zonder AV-bescherming. In deze rapporten wordt gebruikgemaakt van kleurencodes om de ernstgraad aan te duiden.

Over McAfee
McAfee levert globale en voordelige oplossingen die e-business beschermen tegen aanvallen van kwaadwillige Internet-applets en virussen. McAfee Active Virus Defense is de bekroonde meerlagige oplossing voor antivirusbescherming, met WebShield Internet voor de beveiliging van gateways, GroupShield voor de beveiliging van e-mail servers, NetShield voor file servers en VirusScan voor desktops en mobiele gebruikers. McAfee levert ook schaalbare tools voor het beheer van het antivirusbeleid, updates en rapportage via het Internet, dankzij de technologie van ePolicy Orchestrator en Enterprise SecureCast. Alle producten van McAfee worden gesteund door één van de belangrijkste antivirus-onderzoeksorganisaties ter wereld, McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team), het team dat als eerste Melissa en Bubbleboy ontdekte en dat de klanten beschermt tegen de steeds meer complexe en frequente aanvallen via het Internet die de e-business dreigen te verlammen. Voor meer informatie bereikt u McAfee op het Internet: http://www.mcafeeb2b.com.

Network Associates Inc., met hoofdkwartier in Santa Clara, Calif., is een leidend leverancier van beveilings- en beschikbaarheidsoplossingen voor e-business. De vijf business units van Network Associates -- PGP Security (firewall, detectie van indringing, codering), Sniffer Technologies (netwerk- en toepassingsbeheer), Magic Solutions (op het web gebaseerde oplossingen voor service desks), McAfee (antivirus), en myCIO.com (beveiligings- en antivirusdiensten) -- produceren de beste oplossingen van hun categorie en gebruiken kerntechnologieën om de veiligheid en beschikbaarheid te garanderen die e-business nodig heeft. Network Associates is ook meerderheidsaandeelhouder van McAfee.com, één van de grootste business application service providers op basis van betaalde abonnementen ter wereld. Voor meer informatie bereikt u Network Associates op het nummer+31 (0)20 586 6100 of op het Internet: http://www.nai.com .

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada , B 43, 1020 Brussel.

Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met: Suzanne van Donge
Benita Dreesen
Network Associates International BV Creative
Strategies NV
Tel.:+31 (020) 586 62.15 Tel. +32
(02) 267 41 60
Suzanne_van_donge@nai.com
benita@creative-strategies.be

###
OPMERKING: Network Associates, McAfee, PGP, Sniffer, VirusScan, WebShield, NetShield, GroupShield, PrimeSupport en Magic Solutions zijn gedeponeerde handelsmerken van Network Associates en/of zijn filialen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken in dit document zijn het uitsluitende eigendom van hun respectieve eigenaars.