Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

A-28 bij Meppel urenlang afgesloten door ernstig verkeersongeval 17:06 maandag 15 januari 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

MEPPEL. De A-28 tussen de aansluiting met de A-32 en de afslag Meppel/Rogat, is maandagmiddag urenlang voor het verkeer in noordelijke richting afgesloten geweest door een ernstig verkeersongeval. Een Spaanse truck met oplegger botste op de rechterrijstrook achter op een rijdende afzetting van Rijkswaterstaat. Hierbij raakten drie personen gewond waaronder één zeer ernstig. Er ontstond een behoorlijke ravage.

De mobiele afzetting werd getrokken door een vrachtauto bestuurd door een 55 jr. inwoner van Fluitenberg. Voor deze vrachtauto stond een vrachtauto met een zogenaamde teerpot. Men was bezig met herstelwerkzaamheden aan de weg. Naast beide vrachtwagens waren een aantal werknemers bezig met werkzaamheden. Hieronder een 38 jr. man uit Visvliet. De bestuurder van de Spaanse truck, een 37 jr. man uit Valencia, heeft waarschijnlijk de op dat moment net stilstaande afzetting helemaal niet gezien.

Door de klap van de aanrijding kwam de Spaanse vrachtwagen, beladen met sinasappels, deels op de rijbaan en deels in de berm tot stilstand. De aanhanger met daarop de wegafzetting werd verpletterd. De beide andere vrachtwagens kwamen schots en scheef op de rijbaan te staan. De Spaanse chauffeur raakte ernstig gewond. De brandweer en een traumateam bevrijdden de man uit de zwaar beschadigde cabine waarna hij in kritieke toestand werd overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Ook de chauffeur uit Fluitenberg en de wegwerker uit Visvliet raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

Door het ongeval en de bergingswerkzaamheden is de A-28 tussen de aansluiting met de A-32 en de afslag Meppel/Rogat lange tijd afgesloten geweest. Om 17.00 uur was men nog aan het bergen en de verwachting is dat dit nog wel enige tijd kan duren.

Terwijl de hulpverleningsdiensten bezig waren bij dit ongeval ontstond er op de andere rijbaan, richting Zwolle, een kop-staart aanrijding tussen twee personenautos. Hierbij raakten nog eens drie personen gewond. Voor informatie over dit ongeval wordt verwezen naar de voorlichting van het Korps Landelijke Politiediensten.

Ook dit ongeval zorgde enige tijd voor een paar km lange file en langzaam rijdend verkeer vanuit de richting Hoogeveen. Dit was tegen 15.30 uur weer opgelost.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe