Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 15-01-2001 Persberichten district Kerkrade
Maandag 15 januari 2001 - 14.25 uur

Simpelveld; auto over de kop
Een 19-jarige man uit Voerendaal reed zondag 14 januari om 10.25 uur in zijn auto over de Wijnstraat in Simpelveld. Naast hem zat een 18-jarige man uit Simpelveld. Op een gegeven moment schrok de autobestuurder van een rechts naast hem rijdende fietser. Toen hij om hem heen wilde sturen, verloor de man de controle over zijn auto en raakte in een slip. Daarbij botste hij tegen een lichtmast en reed de aan de rechterzijde van de weg gelegen berm in. Daarbij sloeg de auto over de kop en kwam uiteindelijk op de linkerzijkant tot stilstand. De auto raakte totaal vernield terwijl de beide inzittenden licht gewond raakten.

Kerkrade; drugsverkoop vanuit videotheek
Uit een door de politie ingesteld onderzoek bestond al langer het vermoeden dat vanuit een videotheek aan de Grensstraat in Kerkrade drugs verkocht werden. Toen op zondag 14 januari weer een persoon gecontroleerd werd die in het bezit bleek te zijn van drugs welke hij kort daarvoor in de videotheek gekocht had, werd besloten de zaak om 14.00 uur die dag te betreden. Daarbij werden ruim 240 gram hash, 400 gram marihuana en 128 joints in beslag genomen. Als verkopers werden in de videotheek een 45-jarige man uit Kerkrade en een 17-jarige vrouw uit Landgraaf aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal gemaakt. Door de politie zal de gemeente in kennis gesteld worden om in de toekomst eventuele (sluitings)maatregelen te treffen.

Kerkrade; baldadigheid
Zondag 14 januari werd om 16.00 uur brand ontdekt in een afvalbak aan het Olmenplein in Kerkrade. Ter plaatse hield de politie twee jongens (18 en 21 jaar) uit Kerkrade aan welke papier in het vuur gooiden en dit aan wakkerden. Toen uit hun verhoren bleek dat het vuur aangestoken was door een 17-jarige knaap uit Kerkrade, werd ook deze aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgermaakt.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)