Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 15-01-2001 Persberichten district Maastricht
Maandag 15 januari 2001 (H.P. 13.48 uur)

Maastricht, inbraak in woning:

In het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Westrand in Maastricht. De inbreker wist zich de toegang tot de woning te verschaffen via een dakvenster. Eenmaal binnen doorzocht hij de woning en ontvreemdde diverse juwelen. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Eijsden, rijden onder invloed:
Een 41 jarige inwoner van Luik is zondagavond door de politie aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol met zijn auto een verkeersongeval veroorzaakte op de De La Margellelaan in Eijsden. Omstreeks 18.50 uur reed de inwoner van Luik op de Margellelaan achter op een andere personenauto die snelheid minderde voor een verkeersdrempel. Door de aanrijding ontstond schade aan beide voertuigen. De gewaarschuwde politie stelde bij de veroorzaker van het verkeersongeval het gebruik van alcohol vast hetgeen door een blaastest nog een werd bevestigd. De inwoner van Luik werd meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan het afleggen van een ademanalyse. Deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.3 promille. Tegen de inwoner van Luik werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingeleverd. Na verhoor kon de inwoner van Luik huiswaarts.

Berg en Terblijt, inbraak in hotel:
In de nacht van zondag op maandag heeft in een hotel gevestigd aan de Geulhemmerweg in Berg en Terblijt een inbraak plaatsgevonden. De toegangsdeur van het hotel bleek geforceerd te zijn en de deurbel was onklaar gemaakt. In het hotel werd de gokkast opengebroken en de geldbuizen daaruit ontvreemd. Van de inbrekers ontbreekt elk spoor. Maandagmorgen werden op enige afstand van het hotel de ontvreemde geldbuizen leeg teruggevonden. Hoeveel geld er in de buizen gezeten heeft is onbekend. De eigenaar heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, rijden onder invloed:
Tegen een 69 jarige inwoner van Maastricht is zondagavond 14 januari 2001 proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De inwoner van Maastricht reed omstreeks 23.50 uur over de Scheynersgaard te Maastricht en gaf richting aan naar links. Tot verbazing van de bemanning van een politieauto reed de bestuurder echter rechts af. De bestuurder werd daarna door de politie gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar alcohol te ruiken. Aan het politiebureau wees de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.3 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, straatroof:
Een 20 jarige inwoner van Maastricht is zondagavond 14 januari 2001 op de Meerssenerweg te Maastricht beroofd van zijn jas. Het slachtoffer liep omstreeks 21.55 uur over de Meerssenerweg ter hoogte van de passarel. Daar werd hij bedreigd door twee junks waarvan er een hem bedreigde met een mes. Het tweetal eiste geld maar dat had de benadeeld niet in zijn bezit. Daarna moest het slachtoffer zijn jas afstaan waarna het tweetal zich snel uit de voeten maakte. De politie heeft kort na het voorval nog een uitgebreid onderzoek in de omgeving gedaan, maar dit had niet het gewenste resultaat.

Margraten, caféinbraak:
In de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in een café gevestigd aan de Eijkerstraat in Margraten. De dieven wisten het cafébedrijf binnen te komen na het forceren van het slot van een zij-ingang. De speelautomaat in het café werd opengebroken en de geldlade werd geleegd. Hoeveel geld er in de automaat gezeten heeft is niet bekend. Buiten het café werd de geldlade teruggevonden. De eigenaresse werd omstreeks 05.00 uur wakker van een geluid en zag kort daarna drie personen uit het café wegrennen. Het drietal is onbekend gebleven. Van de inbraak is aangifte gedaan.

Maastricht, inbraak in tankstation:
In de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in een tankstation gelegen aan de Oeslingerbaan te Maastricht. De politie werd omstreeks 05.40 uur gewaarschuwd na het inwerking treden van het inbraakalarm. Bij het ter plaatse komen van de politie bleken de inbrekers al gevlogen te zijn. De toegangsdeur bleek geheel geforceerd te zijn. De grond van het tankstation was bezaaid met sloffen sigaretten die de dieven hebben verloren tijdens hun mogelijk overhaast vertrek. Wat er precies ontvreemd werd is niet bekend wel dat er een aantal sloffen sigaretten en ruim vijftig telefoonkaarten, deze laatste met een waarde van net boven de fl. 2000,- werden meegenomen.

Maastricht, brand in woning:
Maandagnacht 15 januari 2001 heeft omstreeks 03.45 uur een brand gewoed in een woning aan de Kasteel Hillenraadweg te Maastricht. De oorzaak van de brand was een oververhitte frituurpan die vlam vatte. De keuken liep de zwaarste rook- en roetschade op. Het overige gedeelte van de woning liep eveneens rook- en roetschade op. Door de hitte smolt een koffiezetapparaat en werd de keuken gedeeltelijk beschadigd. Een 42 jarige bewoner liep ademhalingsproblemen op en moest door een ambulance voor verder onderzoek naar het academisch ziekenhuis te Maastricht worden overgebracht. Of hij al dan niet werd opgenomen is niet bekend.