Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 15-01-2001 Persberichten District Heerlen
Maandag 15 januari 2001

Heerlen; rijden onder invloed
Een 26-jarige Heerlenaar werd zondagavond op de Tippelzone aan de Imstenraderweg aangehouden in verband met het rijden onder invloed. De man reed omstreeks 23.00 uur nadat hij de zone was opgereden door een politiepatrouille gecontroleerd omdat zijn rijgedrag nogal onzeker was.
Hij bleek het nodige aan Bacchus geofferd te hebben want hij was onvast ter been en kon nauwelijks nog spreken.
Eenmaal aan het bureau weigerde de man elke medewerking, hij legde geen verklaring af en wilde niet blazen.
Nadat hem duidelijk gemaakt werd dat hij dan zou worden ingesloten in verband met verder onderzoek werd hij zeer recalcitrant. Er moest het nodige geweld worden aangewend om de verdachte in een cel ondergebracht te krijgen.
Tegen hem zal zowel proces-verbaal worden opgemaakt terzake het rijden onder invloed als in verband met het plegen van verzet.

Leon Eummelen
Bureau Voorlichting & P.R. District Heerlen Tel: 045-4003050.

Heerlen; te hard gereden
Tegen een 21-jarige inwoner van het Duitse plaatsje Hurth werd zondagavond proces-verbaal opgemaakt in verband met het overschrijden van de maximum snelheid.
De man reed omstreeks 19.20 uur met zijn personenauto over de stadsautoweg de N-281 met een snelheid van 142 km/uur terwijl terplaatse een maximum snelheid geldt van 100 km/uur. Jammer voor hem was een motorrijder van de politie getuige van zijn rit en deze liet hem stoppen. Na overleg met de officier van justitie kreeg de verdachte een schikkingvoorstel van f 500,- aangeboden en nadat hij dit betaald had mocht (uiteraard een stuk rustiger) zijn weg voortzetten.

Leon Eummelen
Bureau Voorlichting & P.R. District Heerlen Tel: 045-4003050.