CORDAID

Mensen in Nood geeft 1 miljoen voor hulp El Salvador

P-E-R-S-B-E-R-I-C-H-T
Datum : 15 januari 2001

Mensen in Nood geeft 1 miljoen voor hulp El Salvador

Mensen in Nood geeft 1 miljoen gulden voor hulp aan de ramp in El Salvador. Het geld gaat naar lokale partners van Cordaid, waar Mensen in Nood deel van uitmaakt, die het zullen gebruiken voor noodhulp en wederopbouw. De hulp wordt met name besteed aan noodopvang en op termijn de wederopbouw van volwaardige huizen.

De aardbeving van afgelopen zaterdag, met een kracht van 7,6 op de schaal van Richter, is de zwaarste in Midden-Amerika sinds 20 jaar. De aardbeving heeft grote gevolgen voor grote delen van El Salvador. Een voorstad van San Salvador, Santa Tecla is zwaar getroffen, ook zijn er dorpen volledig bedolven onder het puin. In grote delen van Centraal Amerika was de schok voelbaar. Het dodental in El Salvador ligt op ruim 500 en er zijn bijna duizend gewonden. Vele duizenden mensen zijn dakloos geworden.

Mensen in Nood (Cordaid) werkt nauw samen met lokale partners, die na de orkaan Mitch bewezen hebben snel en efficiënt te kunnen werken. De partner OIKOS coördineert de voorziening voor noodwoningen, gemaakt van lokaal verkrijgbaar materiaal als golfplaat. De organisatie FUNDASAL gebruikt de financiële ondersteuning van Mensen in Nood voor de bouw van nieuwe volwaardige woningen.

Voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving: Giro 667, Mensen in Nood, Den Haag, o.v.v. Aardbeving El Salvador.