Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 15-01-2001 Persbericht district Den Bosch

OPNIEUW TWEE AANHOUDINGEN NA MISLUKTE DRUGSDEAL

Maandagmorgen hebben een 23-jarige Nijmegenaar en een 23-jarige man zonder vaste woon-en of verblijfplaats zich gemeld op het politiebureau in s-Hertogenbosch. Zij zijn aangehouden en ingesloten. De politie was op zoek naar het tweetal in verband met handel in drugs.

Woensdagavond 10 januari jl. werden op de Antoon der Kinderenlaan in s-Hertogenbosch al drie mannen, een 34-jarige Hinthammer, een 35-jarige Ossenaar en een 29-jarige Roemeen aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De arrestatie van woensdagavond volgde op een onderzoek dat het politieteam Heusden in samenwerking met het Team Middelzware Criminaliteit van de politieregio Brabant-Noord instelde naar aanleiding van het overlopen van het drietal tijdens een vermoedelijke drugsdeal op donderdagavond 28 december 2000 op de Parallelweg in Vlijmen. Daar werden de verdachten door een politiesurveillance overlopen. Nadat de verdachten op de vlucht waren geslagen zijn door de agenten een aantal achtergelaten scherpe vuurwapenpatronen en een zak met 1746 XTC pillen aangetroffen. De straatwaarde van de pillen bedroeg enkele tienduizenden guldens. De aangehouden Roemeen was in het bezit van een valse identiteitskaart en werd ter beschikking gesteld aan de vreemdelingendienst. Hij is in vreemdelingbewaring gesteld. De beide andere verdachten zijn afgelopen vrijdag 12 januari voorgeleid aan de Officier van Justitie. De politie sluit eventuele verdere aanhoudingen niet uit.

RIJDEN ONDER INVLOED (Hintham/s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is een 63-jarige Bossche op de Jan Heijmanslaan in Hintham betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen dat de vrouw moeite had met het nemen van de bocht en gaven haar een stopteken. De verdachte bleek niet in staat een blaastest af te leggen. Een arts nam een bloedproef van de vrouw. Zij is met een rijverbod en een proces-verbaal heengezonden.

Eveneens van zondag op maandag is een 27-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Zuid Willemsvaart in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Voor hetzelfde feit is van zondag op maandag een 39-jarige inwoner uit Empel op de Vughterweg in s-Hertogenbosch bekeurd. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

WONINGINBRAAK (s-Hertogenbosch)

Zondagavond is ingebroken in een woning aan de Hoge Slagen in s-Hertogenbosch. Uit het pand zijn o.a. geld, sieraden en een computer ontvreemd.

AUTOBRAND DOOR KORTSLUITING (Rosmalen)

Zondagavond is door kortsluiting brand ontstaan in een rijdende auto op de Graafsebaan in Rosmalen. De bestuurder zag eerst rook en daarna brandende deeltjes bij zijn voeten vallen. Hij stopte en kon zich tijdig in veiligheid brengen. De brandweer bluste de brand en constateerde dat de brand vermoedelijk was ontstaan door kortsluiting in het zekeringkastje.

GESTOLEN AUTO AANGETROFFEN (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag troffen surveillerende agenten op de Cello in s-Hertogenbosch een vermoedelijk gestolen auto aan. Het voertuig had sporen van braak en bleek te zijn ontvreemd op de Bokkelaren. De eigenaar had hem nog niet gemist.

LOSLOPENDE PONYS (s-Hertogenbosch)

Maandagmorgenvroeg troffen agenten twee loslopende ponys aan op het fietspad op de Deutersestraat in s-Hertogenbosch. De paardjes zijn vermoedelijk door onbekenden losgelaten. De ketting van het hekwerk bleek te zijn vernield. De ponys zijn weer in het weiland gedreven.

DIEFSTAL COMPUTERS UIT KANTOORPAND (s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen ontdekte een werknemer van een kantoorpand aan de Reitscheweg in s-Hertogenbosch dat er was ingebroken. Uit het pand zijn het afgelopen weekend enkele tientallen computers ontvreemd.