Politiebericht Brabant-Noord: Uden 15-01-2001
Persbericht district De Leijgraaf

MAN MISHANDELT VROUW

De politie heeft vanmorgen op de Beatrixhof in Uden een 23-jarige man uit die plaats aangehouden. De Udenaar wordt ervan verdacht zijn echtgenote te hebben mishandeld. De man is ingesloten en in verzekering gesteld.

PROCES-VERBAAL VOOR DRONKEN VEGHELNAAR

Op de Markt in Veghel is afgelopen nacht een 19-jarige automobilist uit Veghel aangehouden. Door een getuige was gezien dat de Veghelnaar al slingerend met zijn auto over de N265 reed. Nadat de bestuurder met zijn auto op de Markt tot stilstand was gekomen bleek dat hij flink onder invloed van alcohol was. De man verklaarde later dat hij een halve liter sterke drank op had. Tijdens het vervoer naar het bureau beledigde hij de agenten en spuugde hij een van hen in het gezicht. Daarop werd de man geboeid, waartegen hij zich verzette. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld.

MOEDER EN DOCHTER MISHANDELD

Rond middernacht deed een 36-jarige vrouw uit Uden aangifte van mishandeling. De vrouw was door haar 40-jarige echtgenoot in de woning mishandeld. Ook de 16-jarige dochter van het echtpaar was door haar vader mishandeld en bedreigd. De politie heeft de man korte tijd later in de woning aangehouden. Agenten troffen bij de aanhouding een dubbelloops geladen jachtgeweer aan. Het wapen is inbeslaggenomen en de man is ingesloten. Hij is in verzekering gesteld.

COMPUTERS WEG

Afgelopen weekend is ingebroken in een bedrijf aan de Marshallweg in Veghel. In het pand werden diverse kasten en deuren opengebroken. Bij de inbraak is een tiental computers weggenomen met een waarde van enkele tienduizenden guldens. Ook mist men in het bedrijf een klein bedrag aan buitenlandse valuta. Er werd voor zeker twintig duizend gulden aan materiaal vernield.