Politiebericht Brabant-Noord: Oss 15-01-2001
Persbericht district Maasland

SNELHEIDSCONTROLE, EMPEL

Zondagmiddag zijn op de Hustenweg tussen s-Hertogenbosch en Empel 15 automobilisten bekeurd die harder dan 80 km/u reden. De snelste reed 124. De controle vond tussen 13.00 en 14.15 uur plaats.

HOUTDIEF AANGEHOUDEN, HEESCH

De politie heeft zondagavond een 27-jarige inwoner van s-Hertogenbosch ingesloten. De man was rond 21.30 uur op het terrein van een bedrijf aan de Bosschebaan in Heesch aangehouden door de sleutelhouder. Deze was gewaarschuwd nadat het alarm afging. Hij overliep daarbij twee mannen, van wie hij er één kon aanhouden. De tweede ging er vandoor. Bij onderzoek bleek dat het tweetal een tiental houten balken vanaf het terrein had weggenomen en op een vrachtwagen hadden geladen. De vrachtwagen is inbeslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de tweede dader.

VIER VRACHTWAGENS BOTSEN, NULAND

Op de N50 onder Nuland botsten maandagochtend omstreeks 11.20 uur vier vrachtwagens op elkaar. Twee vrachtwagenchauffeurs, een van 53 jaar uit Vlijmen en een van 39 jaar uit Bunschoten-Spakenburg, zijn met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Oss. Het ongeval gebeurde toen een van de vrachtwagenchauffeurs achter op een voorligger botste toen hij een berichtje op zijn GSM las. De voorligger reed langzaam c.q. stond nagenoeg stil. Deze botsing had een kettingreactie tot gevolg. Een van de vrachtwagens belandde in een sloot. Door de aanrijding ontstond een kilometerslange file tot aan de aansluiting A50/A2.