NAM B.V.

De NAM steunt de aanleg van de A31

De NAM steunt de aanleg van de A31

De Nederlandse Aardolie Maatschappij heeft besloten een financiële bijdrage te schenken ten behoeve van de aanleg van de A31 in Noord Duitsland. NAM-directeur Brian Ward maakte dit vanmiddag bekend in zijn nieuwjaarstoespraak. De aanleg van het ontbrekende stuk snelweg zal een belangrijke bijdrage moeten leveren aan de ontsluiting van Noord Nederland.

Brian Ward in zijn nieuwjaarstoespraak:

'Ik ben zeer verheugd u te kunnen meedelen dat wij een bijdrage zullen leveren aan het realiseren van de laatste 40 kilometer van de A31. Deze snelweg zal zo spoedig mogelijk na 2005 op de Nederlandse A37 worden aangesloten. Ik vind dit een goede ontwikkeling met bovendien zeer belangrijke economische impulsen voor onze provincie Drenthe. Het bedrijfsleven heeft zich hier hard voor gemaakt. Wij ondersteunen dit van harte.'

Het initiatief voor de aanleg van de verbinding tussen de A37 (Hoogeveen naar Meppen) en de finale aanpassing van de A31 wordt in belangrijke mate financieel ondersteund door het bedrijfsleven en de overheid. De sponsoren van dit initiatief zijn de Kamers van Koophandel in het noorden, het VNO/NCW, het MKB en Transport en Logistiek Nederland.

De NAM ziet deze financiële bijdrage van fl. 500.000,-, als passend onderdeel van haar beleid daadwerkelijk invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Hans Jansen
Externe communicatie en voorlichting.

0592-362139

Assen, 15 januari 2001

15 jan 01 18:32