Politiebericht Friesland: Friesland 15-01-2001 Politieberichten van 14/1 (13.00 uur) t/m 15/1 (07.00 uur)

Berlikum: diefstal auto
Zondag tussen 00.30 en 03.30 uur werd vanaf de Buorren een personenauto, merk Opel GSI, kleur rood, weggenomen. De auto werd diezelfde nacht een paar honderd meter verderop teruggevonden op de Sportleane. De bestuurder was in een grasperkje tegen een vlaggenmast gereden. De eigenaar van de auto, een 44-jarige inwoner van Sint-Annaparochie heeft aangifte gedaan.

Nieuwehorne: inbraak woning
Zaterdag tussen 16.00 en 21.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Sichte. Een raam aan de achterzijde werd opengebroken. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden een videocamera, een videorecorder, een paar horloges, twee paspoorten, kleingeld en bankpasjes weggenomen. De eigenaar, een 35-jarige inwoner van Nieuwehorne, heeft aangifte gedaan.

Harlingen: onder invloed
Zondag omstreeks 17.25 uur werd op de Oosterparkweg een bestuurder van een snorfiets gecontroleerd. De bestuurder, een 41-jarige inwoner van Harlingen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 300 ugl. De man kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Bolsward: inbraak woning
Zondag tussen 09.30 en 12.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Dr. Obe Postmastraat. Een ruit in de achterdeur werd vernield. Uit de woning werden twee mobiele telefoons weggenomen. De eigenaar, een 29-jarige inwoner van Bolsward, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak woning
Zondag omstreeks 20.50 uur werd een inbraak gepleegd in een woning aan de Roptastate. De bewoner was bezig in zijn kantoor toen hij gestommel hoorde in de woonkamer. Toen de bewoner, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, ging kijken, zag hij een onbekende man in de woonkamer staan. De verdachte is daarop weggerend. De verdachte had geprobeerd de muziekapparatuur los te koppelen. Uit de woning werd niets weggenomen. Van de verdachte is een summier signalement bekend. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op.

Veenwouden: geheime zender
Zondag omstreeks 21.00 uur werd in samenwerking met de rijksdienst voor radiocommunicatie in Veenwouden een geheime zender uit de lucht gehaald. De eigenaar van de zender was nog aan het zenden toen men de woning aan De Elzen betrad. De zender met bijbehorende apparatuur werd in beslag genomen. Tegen de eigenaar van de zender, een 23-jarige inwoner van Veenwouden, werd proces-verbaal opgemaakt.

Hoornsterzwaag: brand woonboerderij
Zondag omstreeks 21.00 uur brak brand uit in een woonboerderij aan de Bij de Leijwei. Het betrof hier een uitslaande brand. De brandweer kon niet voorkomen dat de gehele boerderij uitbrandde. De bewoner, een 60-jarige man en zijn vrouw, waren op het moment dat de brand uitbrak in de boerderij aanwezig. Zij werden niet gewond. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk. De technische recherche stelt een onderzoek in. Omstreeks 22.10 uur gaf de brandweer het sein `Brandmeester`. Het nablussen nam nog enige tijd in beslag.

Leeuwarden: onder invloed
Maandag omstreeks 00.50 uur werd op de Groningerstraatweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 23-jarige inwoner van Hurdegaryp, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 280 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Maandag omstreeks 02.20 uur werd op de Westerplantage een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 630 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drachten: onder invloed
Maandag omstreeks 00.55 uur werd op de Rijksweg A 7 onder Drachten een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 20-jarige inwoner van Lelystad bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 550 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272