Politiebericht Flevoland: gehele regio: 15-01-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06 - 2277 9361

Verkeerscontrole
DRONTEN - Gisteravond heeft de politie tussen 17.00 en 17.40 uur een gordel- en papierencontrole gehouden bij De West. Tijdens deze controle werd er onder meer gelet op het dragen van autogordels, het voeren van de juiste verlichting en de aanwezigheid van kenteken- en rijbewijzen. In totaal werden 16 bekeuringen uitgeschreven: 9 maal voor rijden zonder gordel; 3 maal voor het niet tonen van het rijbewijs, 2 maal voor het voeren van mistverlichting zonder noodzaak;
1 maal voor het niet tonen van het kentekenbewijs en 1 maal voor een verkeerde kentekenplaat aan een aanhanger.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD - Een 16-jarige bromfietser uit Lelystad is gisteravond gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een 23-jarige automobilist uit Lelystad op de Gondel. De automobilist reed vanaf Gondel 31 richting 32, maar bij het afslaan gaf hij geen voorrang aan de tegemoetkomende bromfietser, die samen met een andere 16-jarige bromfietsende plaatsgenoot richting Gondel 31 reed. Bij de daaropvolgende botsing raakte de 16-jarige gewond en raakten alle betrokken voertuigen beschadigd. De overige bestuurders bleven ongedeerd.

Aanhouding en inbeslagname
ALMERE - Aan de Frans Duwaerstraat is afgelopen nacht een 21-jarige bromfietser uit Almere aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag en het overtreden van de toegestane snelheid. De verdachte reed over de busbaan met zeer hoge snelheid en negeerde het stopteken van de surveillerende politie. Vervolgens reed hij door rood en botste bijna op een auto, waarna hij op het trottoir verder reed en een voetganger haastig opzij moest springen. In de Frans Duwaerstraat kon de politie de verdachte aanhouden. Hij is overgebracht naar het bureau voor verhoor. Zijn bromfiets is in beslag genomen.