Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.00 uur
Valse naam

UTRECHT Bij het zien van een politieauto reed een automobilist gisteravond rond acht uur met hoge snelheid van het taxiplateau bij Hoog Catharijne. Agenten reden achter de auto aan en gaven de bestuurder op de Vleutenseweg een stopteken. De automobilist gaf in eerste instantie een valse naam op waarna de man is aangehouden. Op het politiebureau bekende de 25-jarige inwoner van Mijdrecht dat hij een valse naam had opgegeven omdat hij geen rijbewijs had. De Mijdrechtenaar had wel een rijbewijs bij zich, maar dat bleek afkomstig van een inbraak in zijn woonplaats. De man heeft twee bekeuringen gekregen en is overgedragen aan de politie van Mijdrecht.

Poging inbraak

UTRECHT Een 29-jarige Utrechter hoorde gistermiddag rond kwart voor vijf in de Rochadestraat een rinkelend geluid waarna hij drie jongens hard weg zag lopen. Omdat de man de zaak niet vertrouwde belde hij de politie terwijl hij achter de jongens aanrende. Helaas raakte de man de jongens kwijt en ook een ritje met de politieauto door de buurt leverde niets op.
Uit onderzoek bleek dat van een woning aan de Rochadestraat een ruit was vernield. De dader(s) zijn niet in de woning geweest omdat ze waarschijnlijk door de 29-jarige Utrechter zijn gestoord. Omdat de bewoners niet thuis waren, heeft een medewerker van de woningbouwvereniging het raam afgedicht. Agenten werden ter plaatse aangesproken door meerdere mensen die de drie jongens met een auto hadden gezien. De politie stelt een onderzoek in.

Ruzie

UTRECHT Agenten werden gisteravond naar de Maria van Hongarijedreef gestuurd omdat een inwoner van Nieuwegein (leeftijd onbekend) zich bedreigd voelde.
De man was bij vrienden op visite toen hij een harde klap hoorde. Hij zag door het raam dat het rechterportierraam van zijn auto ingeslagen was. Tevens zag hij een hem bekende Utrechter weglopen. Op aangeven van de Nieuwegeiner zijn agenten naar een woning aan de Maria van Hongarijedreef gegaan. In de woning bekende een 16-jarige Utrechter de ruit vernield te hebben omdat betrokkenen al geruime tijd ruzie hadden. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Heterdaad

UTRECHT Een 31-jarige Utrechtse zag gistermiddag rond een uur een onbekende man in haar auto op de Kanaalweg zitten. De man was bezig de stuurkolom open te breken. Samen met een passant, een 45-jarige Utrechter, werd de inbreker vastgehouden tot de politie kwam. De 22-jarige Utrechtse inbreker bekende op het politiebureau.