Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen 09.15 uur
Gewapende overval op horecagelegenheid

NIEUWEGEIN- Zaterdagavond is omstreeks 19.45 uur een horecagelegenheid in het winkelcentrum Hoogzandveld overvallen. De dader droeg een bivakmuts en bedreigde de medewerksters met een pistool. De medewerksters variëren in de leeftijd van 15 t/m 22 jaar en zijn allen afkomstig uit Nieuwegein. Nadat één van de medewerksters geld uit de kassa had afgegeven, moesten de medewerkers op de grond gaan liggen en is de dader in onbekende richting vertrokken. De recherche van het district Lekstroom stelt een onderzoek in.

Hardrijder te veel gedronken

KOCKENGEN Zondagavond stond de politie ter hoogte van Kockengen te posten voor de collega`s van Amsterdam. Tijdens het wachten op een mogelijk gestolen voertuig reed een 37-jarige bestuurder uit Kamerik met zeer hoge snelheid langs de surveillanceauto.

De agenten zetten de achtervolging in en zagen de bestuurder op de Weth. De Greeflaan een woning binnengaan, waarna de man zich op het toilet opsloot. Na een aantal malen aandringen, kwam hij naar buiten en moest een blaastest doen.

De 37-jarige man had gedronken en werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,55 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een rijontzegging van zeven uur werd uitgereikt. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.