Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-01-2001
Persbericht district Eemland noord, 09.25 uur

Hennepkwekerij aangetroffen

BAARN Zondagmiddag werd de politie gebeld door een bewoonster uit een flat op de Oosterstraat. De vrouw meldde dat er water langs haar plafond en muren liep. Ter plaatse constateerde de agenten een grote hoeveelheid water dat via de bovenverdieping in de woning van de vrouw liep.

In de woning waar het water vandaan kwam was niemand aanwezig. Gezien de ernst van de wateroverlast heeft de politie de deur van de woning geforceerd. In de woning zagen de agenten dat het water van een zolder af kwam. Op de zolder trof de politie een complete hennepkwekerij van 300 planten aan. Bij de installatie was een waterslang losgeschoten waardoor het water vanaf de zolder naar de ondergelegen woning liep.

Omstreeks kwart over drie kwam een 40-jarige man uit Baarn bij de woning aan. Hij verklaarde de huurder te zijn. De man had een tas met twee jerrycans grondstoffen bij zich. Hij werd direct in de woning aangehouden en overgebracht naar het bureau. De complete kwekerij werd in beslag genomen. Uit onderzoek bleek tevens dat hij illegaal stroom gebruikte.