GCI HOLLAND PR

Overstap naar nieuwe computersystemen kan twee keer zo snel

PERSBERICHT

Duizenden guldens besparing per werkplek
Overstap naar nieuwe computersystemen kan twee keer zo snel

ZOETERMEER, 15 januari 2001 - Het omschakelen en overstappen naar nieuwe computersystemen en applicaties bij bedrijven kan veel sneller verlopen. Syntegra is een overeenkomst aangegaan met softwareleverancier VAI voor het gebruik van ID-Suite, waarmee migratieprojecten tot de helft minder tijd kosten. Op deze manier kan de Total Cost of Ownership van infrastructuren en systemen worden verlaagd met duizenden guldens per werkplek.

Met ID-Suite biedt Syntegra klanten zekerheid bij een migratie naar een nieuwe werkplekomgeving en koppelt daar ook garanties aan. Een migratie wordt tegen een van tevoren vastgestelde prijs uitgevoerd, ongeacht de grootte of complexiteit van het bedrijf en ongeacht het aantal verschillende applicaties of gebruikersprofielen.

Illustratief
Robert W.D. Pols, Algemeen Directeur Syntegra Benelux, noemt het versnellen van migratieprojecten illustratief voor de filosofie van Syntegra. 'Het omschakelen naar nieuwe informatie- en communicatiesystemen, hoe noodzakelijk ook, kost tijd en geld. Een aanzienlijke en aantoonbare kostenbesparing is daarom heel belangrijk. Maar als zo-n project tot 50 procent minder tijd in beslag neemt, kan een bedrijf zich eerder en sneller weer wijden aan zijn core business. En dat sluit perfect aan bij onze visie op ICT als middel voor het behalen van zakelijke doelstellingen.'

Door de nieuwe aanpak met behulp van ID-Suite voert Syntegra migratieprojecten uit tegen een vooraf overeengekomen prijs. Pols: 'ICT-bedrijven gaan over het algemeen uit van een inspanningsverplichting. Er is echter een duidelijke trend in opkomst waarbij klanten de voorkeur geven aan het uiteindelijke resultaat en op basis daarvan afspraken willen maken. Syntegra positioneert zich als innovatieve dienstverlener en daarom gaan we hierin mee. Wij benaderen migratieprojecten als 'aangenomen werk'. Daarmee bieden we onze klanten nog meer zekerheid.'

Inrichtingsmodel
ID-Suite is een beproefd inrichtingsmodel met daarin een groot aantal bouwstenen. ID-Suite - geïmplementeerd bij ruim 110.000 werkplekken - is op dit moment in gebruik bij organisaties met honderden tot tienduizenden werkstations, in binnen- en buitenland. Tot de klanten behoren verzekeringsmaatschappijen, ministeries, grotere gemeenten, industriële bedrijven en accountants- en adviesbureaus.

Syntegra
Syntegra is een specialist op het gebied van consultancy en systems integration. Syntegra is onderdeel van BT - een van de grootste en meest succesvolle telecommunicatiebedrijven ter wereld - en maakt sinds juli 2000 deel uit van BT Ignite. Syntegra kent een jaaromzet van ca. 1 miljard euro en heeft meer dan 5000 medewerkers in Europa, de VS en Azië.

Syntegra ontwikkelt innovatieve ideeën waarbij de nieuwste technologieën worden toegepast. Hierbij kan worden geput uit een wereldwijde ervaring op het gebied van bedrijfsprocessen. Syntegra adviseert niet alleen, ook ontwerp en levering van ICT- systemen behoren tot het dienstenpakket. Daarnaast biedt Syntegra totaaloplossingen.

Voor de redactie
Er is een digitale foto beschikbaar waarop Robert W. Pols, Algemeen Directeur Syntegra, en Wilko Visser, Algemeen Directeur VAI tekenen voor de samenwerking. Deze foto kunt u opvragen bij GCI Holland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Syntegra GCI Holland Public Relations Marlies Pulsford-Hoekx Saskia Buitink Tel. : 079 - 368 23 45 Tel. : 020 676 86 66
E-mail: m.pulsford@syntegra.nl E-mail : sbuitink@gci.nl
www.syntegra.nl

15 jan 01 10:00