Hollands Midden
Bureau Communicatie

Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 15 januari 2001

Dronken automobilist raakt twee geparkeerde auto's Hillegom Op vrijdag 12 januari rond 23.50 uur hield de politie op het Arthur van Schendelplein een 52-jarige automobilist uit Hillegom aan. De man was dronken en had kort daarvoor op het plein twee geparkeerde auto's aangereden. Een ademanalyse kwam tot 900 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet)

Vechtpartij in jongerencentrum Lisse Op zaterdag 13 januari rond 02.00 uur ontstond in een jongerencentrum aan de Ruishoornlaan een vechtpartij tussen enkele bezoekers. Nadat een 18-jarige Nieuw Venneper een meisje om de nek hing, sloeg de vlam in de pan en vielen over en weer enkele rake klappen. Daarbij raakte de Venneper aan het hoofd gewond. Ambulancepersoneel verzorgde de wond. De politie die terplaatse kwam verrichtte geen aanhoudingen. Niemand deed aangifte.

Onder invloed Hillegom Op zaterdag 13 januari rond 03.45 uur hield de politie op de Elsbroekerlaan een 26-jarige automobilist uit Santa Catarina (Portugal) aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam tot 480 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet) Na het betalen van een boete van fl. 900,-- kon de man weer vertrekken, lopend dan wel.

Politie pakt inbrekers Hillegom Op zaterdag 13 januari rond 04.00 uur hield de politie een 24-jarige man uit Ede en een 23-jarige Amsterdammer aan. Zij worden ervan verdacht dat zij kort daarvoor wilden inbreken bij een bedrijf aan de Einsteinstraat. De politie verstoorde hun plan. Een poging om weg te komen mislukte. Na een korte achtervolging door de politie werden zij alsnog in de kraag gevat. De beide mannen zijn in verzekering gesteld.

Inbraak in woning Hillegom In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 januari werd ingebroken in een woning aan de Van de Duyn van Maasdamlaan. Vermoedelijk kwamen de inbrekers binnen door via de brievenbus de niet op slot zittende deur te openen. Vooralsnog worden uit de woning een portemonnee, pasjes, geld, een horloge en een laptop vermist.

Inbraak in woning Noordwijk In de middag van zaterdag 13 januari werd ingebroken in een woning aan de Van de Mortelstraat. Om binnen te komen trapten de inbrekers vermoedelijk een deur in. Vooralsnog wordt een portemonnee met een klein geldbedrag vermist.

Met flinke slok op vol in de flank van een auto Noordwijk Op zaterdag 13 januari rond 23.15 uur wilde een 21-jarige automobilist uit Katwijk de parkeerplaats van het Palaceplein oprijden. Toen hij deze bijna was opgereden, boorde een 24-jarige automobilist uit Noordwijk zijn auto in de flank van de Katwijker. Volgens getuigen kwam deze auto met hoge snelheid vanaf de Parallelboulevard aangereden. Door de klap belandde de auto van de Katwijker tegen het hokje van de fietsenstalling. Zowel de Noordwijkse bestuurder als een 44-jarige Noordwijkse inzittende werden met onbekende verwondingen overgebracht naar het LUMC. De Noordwijkse bestuurder verkeerde flink onder invloed. Van hem is een bloedproef afgenomen.

Onder invloed Lisse Op zondag 14 januari rond 01.20 uur hield de politie op de Heereweg een 31-jarige automobilist uit Sassenheim aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 600 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet.) De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Voetballer doet aangifte van mishandeling Voorhout Een 24-jarige Rotterdammer deed zondag 14 januari bij de politie aangifte van mishandeling. Tijdens een zaalvoetbalwedstrijd eerder die dag in sporthal De Gaasbeek werd hij door een tegenstander onderuit gechopt. De tegenstander werd door de scheidsrechter van het veld gestuurd. De Rotterdammer werd naar het ziekenhuis vervoerd. Hij heeft een zwaar gekneusde knie en mogelijk nog ander inwendig knieletsel. De tegenstander is nog niet door de politie gehoord.

Fietser bij afslaan aangereden Katwijk Op zaterdag 12 januari rond 15.55 uur sloeg een 78-jarige Katwijker op de kruising Zeeweg met de Tramstraat plotseling linksaf. Daabij lette hij vermoedelijk niet op op een hem van achteren naderende auto, bestuurd door een 50-jarige Valkenburger. Een aanrijding met de auto volgde. De man is met ondermeer hoofdletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Bonnenregen Oegstgeest/ Sassenheim Een ware bonnenregen viel zaterdag 13 januari helaas weer te betreuren in het centrum van Oegstgeest en Sassenheim. Aan 22 autobezitters in Oegstgeest werd een bon uitgeschreven voor foutief parkeergedrag, met name het niet zetten of niet juist gebruiken van de verplichte parkeerschijf. In Sassenheim kregen 23 autobezitters een bon voor dezelfde foutieve gedragingen.

Inbraak in twee woningen Katwijk Op klaarlichte dag van zaterdag 13 januari werd ingebroken in een woning aan de Hyacintenstraat en de Rijnmond. Om binnen te komen vernielden de inbrekers een slot van een deur of flipperden deze open. Uit één woning wordt een geldbedrag en enkele sieraden vermist. Uit de andere woning zijn de inbrekers aan de haal gegaan met kristal, duur Engels servies en beeldjes.

Jongen mishandeld Katwijk In een uitgaansgelegenheid aan de Tramstraat werd zondag 14 januari rond 00.10 uur een 16-jarige Katwijker om nog onduidelijke redenen door een nog onbekende jongeman mishandeld. Woorden over uitdossing voor een clubliefde vormde mogelijk de aanleiding voor de aanvaller om de Katwijker enkele rake klappen te verkopen. Mogelijk raakte de Katwijker even buitenwesten. Toen hij weer bij kwam ondekte hij dat hij zijn arm niet goed meer kon gebruiken en pijn had aan de kaak. Mogelijk dat bij hem een sleutelbeen was gebroken. De jongen werd voor behandeling overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Te veel gedronken Leiderdorp/Roelofsarendsveen Een 53-jarige man uit Leiden zat vrijdag 12 januari rond 22.00 uur met te veel alcohol op achter het stuur van zijn auto op de Zijldijk in Leiderdorp. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 810 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal. Bij een controle op de Alkemadelaan in Roelofsarendsveen op zaterdag 13 januari rond 17.00 uur bleek een 45-jarige automobilist uit Boskoop te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 360 ug/l. De Boskoper kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Auto tegen boom Zoeterwoude-Dorp Een 40-jarige vrouw uit Leiden verloor zondag 14 januari rond 10.15 uur de macht over haar stuur in een flauwe bocht op de Provincialeweg N206 ter hoogte van Zoeterwoude-Dorp. Daardoor reed zij de berm in en vervolgens frontaal tegen een boom. In de bocht was het glad door opvriezing. Passanten haalden de vrouw uit de auto uit angst voor brandgevaar. De Leidse is met verwondingen overgebracht naar het LUMC.

Onder invloed Leiden Een 28-jarige automobilist uit Leiden werd maandag rond 00.02 uur staande gehouden omdat hij door het rode licht reed op de kruising Persant Snoepweg met de Hoge Rijndijk. Hij bleek tevens te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse bedraagt 780 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Onder invloed Leiden Een 28-jarige automobilist uit Leiden werd maandag rond 00.02 uur staande gehouden omdat hij door het rode licht reed op de kruising Persant Snoepweg met de Hoge Rijndijk. Hij bleek tevens te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse bedraagt 780 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Onder invloed Leiden Een 28-jarige automobilist uit Leiden werd maandag rond 00.02 uur staande gehouden omdat hij door het rode licht reed op de kruising Persant Snoepweg met de Hoge Rijndijk. Hij bleek tevens te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse bedraagt 780 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Onder invloed te hard rijden Leiden De politie in leiden heeft een 24-jarige man uit Leiden aangehouden die te hard reed en onder invloed van alcohol bleek te zijn. Rond 21.30 uur op vrijdag 12 januari merkte de politie de man op toen deze vanuit een rij voor de verkeerslichten op de Sumatrastraat de auto voor hem rechts inhaalde en met grote snelheid over de Ijsselmeerlaan reed. De politie zette de achtervolging in en ondanks de signalen, reed de man door. Op de Ketelmeerlaan kon de man worden klemgereden. De man gaf toe dat hij te veel had gedronken en ongeveer 90 km/uur te hebben gereden. De man heeft een rijverbod van vijf uur gekregen en er is een bloedproef afgenomen.

Ongeval met dodelijk slachtoffer Leiden Rond 04.45 uur op zaterdag 13 januari reed een 24-jarige man uit Langeraar met twee passagiers over de Willem van der Madeweg in Leiden. Vermoedelijk door de gladheid heeft de bestuurder de macht over zijn voertuig verloren en is hierbij tegen een lichtmast gereden. Bij deze botsing is een 19-jarige passagier uit Ter Aar zwaar gewond en een 24-jarige passagier uit Boskoop dodelijk verwond. De bestuurder en de man uit Ter Aar zijn overgebracht naar het LUMC in Leiden. De politie stelt een onderzoek in naar de omstandigheden waaronder het ongeval heeft plaatsgevonden.

Beroving/straatroof Leiden Rond 18.00 uur op zondag 14 januari is een 58-jarige vrouw uit Leiden beroofd van haar tas toen zij op de Witte Rozenstraat liep. Zij werd door een blanke man in donkere kleding van achteren benaderd die plotseling haar tas wegnam. De man is weggevlucht door de Rijn en Schiekade zwemmend over te steken. De politie heeft onmiddellijk de omgeving afgezocht, maar de man is niet aangetroffen.

Onder invloed Leiden De politie in leiden heeft op zondag 14 januari rond 21.30 uur op de Hooigracht een 43-jarige Leidenaar aangehouden toen deze enigszins slingerend reed in zijn auto. Bij controle bleek de man te veel te hebben gedronken. Hij blies 470 ug/l, terwijl 220 de limiet is. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een boete.

Inbraken in woningen Alphen aan den Rijn Aan de Klompenmaker zijn in het afgelopen weekeinde bij twee woningen inbraken gepleegd. De woningen liggen naast elkaar. Het is nog niet geheel duidelijk wat de buit is geweest. De politie stelt een onderzoek in.

Diefstal sneeuwklokjes Ter Aar De politie in ter Aar heeft op zaterdag 13 januari een 27-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden die verdacht wordt van de diefstal van een hoeveelheid sneeuwklokjes ter waarde van f 3000,-. De eigenaar heeft op vrijdag 12 januari aangifte gedaan van de diefstal. Uit het onmiddellijk gestarte onderzoek bleek de verdachte te zijn opgemerkt tijdens zijn stroperij. Toen de politie bij de verdachte aan de deur kwam, gaf hij onmiddellijk toe. Hierop werd de man aangehouden en verhoord. De man heeft afstand gedaan van de sneeuwklokjes.

Te veel gedronken Leiderdorp/Roelofsarendsveen Een 53-jarige man uit Leiden zat vrijdag 12 januari rond 22.00 uur met te veel alcohol op achter het stuur van zijn auto op de Zijldijk in Leiderdorp. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 810 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal. Bij een controle op de Alkemadelaan in Roelofsarendsveen op zaterdag 13 januari rond 17.00 uur bleek een 45-jarige automobilist uit Boskoop te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 360 ug/l. De Boskoper kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Auto tegen boom Zoeterwoude-Dorp Een 40-jarige vrouw uit Leiden verloor zondag 14 januari rond 10.15 uur de macht over haar stuur in een flauwe bocht op de Provincialeweg N206 ter hoogte van Zoeterwoude-Dorp. Daardoor reed zij de berm in en vervolgens frontaal tegen een boom. In de bocht was het glad door opvriezing. Passanten haalden de vrouw uit de auto uit angst voor brandgevaar. De Leidse is met verwondingen overgebracht naar het LUMC.

Rijden onder invloed Zevenhuizen De politie heeft op zondag 14 januari omstreeks 03.25 uur een 39-jarige automobilist op de Bredeweg aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De ademtest gaf een uitslag aan van 520 ug/l terwijl 220 de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vijf uren.

Diefstal uit woning Bodegraven Een 51-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Kerkstraat. De inbraak werd gepleegd op vrijdag 12 januari tussen 18.30 en 19.15 uur. De inbreker heeft een draairaam opengebroken om in de woning te komen. In de woonkamer werd de inbreker overlopen door de bewoonster. De inbreker wist via hetzelfde opengebroken raam te ontkomen met een sieraad.

Diefstal uit woning Bodegraven Uit een woning aan de Goudseweg werd op vrijdag 12 januari ingebroken. Tussen vermoedelijk 19.15 en 22.00 uur werd door middel van het openbreken van de achterdeur toegang tot de woning verschaft. De insluiper(s) doorzocht(en) de gehele woning en namen een videorecorder, sieraden en een geldbedrag mee.

Inbraak in woning Gouda Tussen vrijdag 12 en zondag 14 januari werd ingebroken in een woning aan de Ommeslag. Om binnen te komen forceerden de inbrekers een raam van de woning. Omdat de bewoners een weekend uit waren is nog niet bekend of er door het dievengilde buit is gemaakt.

Mishandeling Gouda Op zondag 14 januari rond 20.45 uur werd een 19-jarige medewerkster van een club aan de Nieuwehaven door twee nog onbekende mannen mishandeld. De vrouw was bezig met opruimwerk toen de twee aanbelden. Zij liet ze binnen. Zij vertelde dat er verder niemand meer was en vroeg ze weer te vertrekken. Dit viel niet in goede aarde bij één van de mannen. Er onstond een agressieve sfeer. De vrouw belde direct 112. Daarop sloeg één van de mannen in op de vrouw. De andere man wilde dit nog voorkomen. Klaarblijkelijk was hij het niet eens met de handelswijze van de ander. Omdat de twee wisten dat politie onderweg was vertrokken ze hals-over-kop in een auto.

Brand in bovenwoning Gouda Op zondag 14 januari rond 21.00 uur ontstond brand in een woning boven een uitzendbureau aan de Markt. De brandweer bestreed het vuur. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek daar naar in.

Snelkraak supermarkt Gouda Op maandag 15 januari rond 02.05 uur werd ingebroken in een supermarkt aan de Plataanstraat. De inbrekers gooiden een ruit in. In het pand braken zij een rookwarenkast open. Zij gingen er vandoor met vermoedelijk een aantal sloffen shag.