Baltimore Technologies brengt OEs werelds eerste
e-security oplossing voor Microsoft® Windows 2000

Amsterdam, 15 januari ­ Baltimore Technologies heeft de eerste e-security oplossing ter wereld voor Microsoft Windows 2000 geannonceerd. In nauwe samenwerking met het Microsoft Windows 2000 security development team heeft Baltimore als eerste derde partij een PKI ontwikkeld die integraal met Windows 2000 werkt. Alle desktop beveiliging voorzieningen van Windows 2000 worden ondersteund, zonder dat er enige andere software aan te pas komt. Klanten in de hele wereld kunnen nu gemakkelijk een veilige infrastructuur in een Windows 2000 omgeving opzetten waarbij digitale certificaten van Baltimore zorgen voor de authentificatie van de gebruikers.

"Baltimore Technologies heeft een Windows 2000 beveiliging infrastructuur ontwikkeld die het mogelijk maakt de beveiliging voordelen van PKI systemen als onderdeel van de Windows 2000 client en server toe te passen", aldus Jackson Shaw, Product Manager Microsoft Windows 2000. "Voor de miljoenen verkochte kopieën van Windows 2000 is deze oplossing naar onze mening de ideale manier voor gebruikers om een CA van derden transparant te gebruiken zonder enige Windows 2000 software te hoeven vervangen. Beveiliging specialisten van Microsoft en Baltimore hebben er systematisch voor gewaakt dat de verbinding tussen Windows 2000 en UniCERT perfect zou zijn. Microsoft heeft actief deelgenomen aan de UniCERT integratie met Windows 2000 en staat volledig achter de Baltimore SolutionsPlus voor Windows 2000 oplossing".

De vandaag vrijgegeven UniCERT PKI versie 3.5 (zie http://www.baltimore.com/news/press/pr20010115a.html) dient als basis voor SolutionsPlus voor Windows 2000. Baltimore UniCERT 3.5 draait onder het Windows 2000 operating systeem, werkt samen met de Windows 2000 PKI en biedt alle PKI identiteit faciliteiten die vereist zijn bij Windows 2000 PKI toepassingen.

Baltimore SolutionsPlus voor Windows 2000 bestaat uit: ... de UniCERT PKI;
... de UniCERT Advanced Publishing Module (APM), die naadloos aansluit op de Microsoft Active Directory voor de toegang tot certificaten en revocatie lijsten. ... Speciale documentatie voor IT managers om UniCERT te configureren voor het werken binnen de Windows 2000 omgeving.

"Omdat UniCERT en Windows 2000 op open standaards gebaseerd zijn, was Baltimore in staat om een krachtige Windows 2000 infrastructuur te ontwikkelen die door IT managers in de hele wereld zal worden omarmd" sprak Jason Wright, security analyst bij Frost & Sullivan. "Deze oplossing is de ideale manier voor gebruikers om transparant een derde partij CA in te zetten met gebruikmaking van alle beveiliging voordelen die in Windows 2000 zijn ingebed".

Met Baltimore SolutionsPlus voor Windows 2000 kan de IT infrastructuur van een onderneming met de UniCERT PKI gebruikers toegang geven tot de volgende Microsoft applicaties: Microsoft Outlook, Microsoft Internet Explorer, Internet Information Server (IIS) capabilities, Authenticode, en Virtual Private Network/remote access. Daarnaast biedt de Windows 2000 beveiliging oplossing systeem toepassingen, interoperabiliteit, maakt smartcard log-in mogelijk en ondersteunt Encrypting File System (EFS).

"Zowel nieuwe als bestaande UniCERT klanten gaan naar een Windows 2000 omgeving, terwijl zij een centrale aanpak van hun CA toepassingen willen handhaven", zei Joyce Fai, Director Solutions Management bij Baltimore Technologies. "Met de creatie van SolutionsPlus voor Windows 2000,blijft Baltimore haar mondiale klanten flexibiliteit en keus bieden met een PKI die in de Windows 2000 omgeving past en de ongeëvenaarde faciliteiten van UniCERT biedt".

Solutions Plus
De SolutionsPlus familie, op basis van Baltimore UniCERT PKI technologie, is een uitgebreide set van producten en diensten om algemene e-business uitdagingen aan te gaan met volledige, geheel geïntegreerde e-security oplossingen. Via wederverkopers en directe kanalen levert Baltimore klanten in de financiële dienstverlening, fabricage, gezondheidszorg, overheid, telecommunicatie, transport en service providers, oplossingen die tegemoet komen aan de eisen op het gebied van beveiliging en e-Business. SolutionsPlus bestaat uit een Secure VPN oplossing en een SolutionsPlus voor het Identrus system.