Enschede, 15 januari 2001

SAMENVATTINGEN.NL, VOOR SCHOLIEREN EN STUDENTEN

Roadside heeft vandaag de grootste database met titels van samenvattingen, uittreksels, boekverslagen, etc. online gezet. De site www.samenvattingen.nl heeft nu al het studiemateriaal van en voor scholieren en studenten op één site gezet. Dit heeft geresulteerd in een database met meer dan 22.000 documenten. Hiermee is de site meteen de grootste site voor scholieren en studenten op dit gebied.

Samenvattingen.nl is een project opgezet door de oprichter van Roadside, Sjoerd Huyg. Eerder heeft hij de meest succesvolle scholierensite, Internet College ontwikkeld. In eerste instantie in samenwerking met en later in opdracht van De Digitale Stad (DDS). Toen DDS in oktober wegens geldgebrek besloot Internet College te verkopen, kwam Huyg op straat te staan. Het concept van Internet College heeft hij opnieuw uitgewerkt en het resultaat is Samenvattingen.nl. De ruim 10.000 unieke bezoekers die Internet College dagelijks bezochten, kunnen nu gebruik maken van de verbeterde voorzieningen op Samenvattingen.nl.

In het verleden heeft Huyg ook de antwoorden van de Centrale Eindexamens op het internet gepubliceerd. Het is hem zelfs gelukt de verwachte antwoorden te publiceren voordat de examens afgenomen waren. Ook heeft hij de afgelopen twee jaar de Eindexamenklachtenlijn gemaakt samen met het LAKS. Hier kwamen het laatste jaar zo'n 25.000 klachten binnen over de eindexamens. Dit jaar zullen de examens eveneens weer gepubliceerd worden. Waar en op welke manier zal nog een verrassing blijven.

Referenties:

Roadside,
Witbreuksweg 383-402
7522 ZA Enschede
06-51205385

http://www.samenvattingen.nl/
http://www.roadside.nl/
http://www.internetcollege.nl/
http://www.dds.nl/

De maker van Internet College over geld en leerlingen http://www.nrc.nl/W2/Nieuws/2000/12/23/Med/03.html

Digitale Stad verkoopt educatieve site Internetcollege http://pers.dds.nl/?1694

Internetsite maakt examenfraude mogelijk
http://www.nrc.nl/W2/Nieuws/1999/05/26/Vp/04.html

Achter het net
http://www.nrc.nl/W2/Nieuws/1998/02/24/Med/05.html