Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 15-01-2001
1e Persbericht 15 januari 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Onder invloed
Maandagmorgen om 4.00 uur is op de Boschdijk in Eindhoven een 39-jarige man uit Waalre betrapt op het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man tijdens een ademtest ruim 1,00 pro mille. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Maarheeze: Inbraak woning
Zondagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur is ingebroken in een woning aan de Moonslaan in Maarheeze. Een ruit van een keukenraam werd ingeslagen en het raam kon zodoende worden geopend. De woning werd doorzocht maar de bewoners missen tot nu toe nog geen spullen.

Leende: Inbraak woningen
Zondagmiddag tussen 15.00 en 19.00 uur is ingebroken in een woning aan de Anjerstraat in Leende. De inbreker kwam via een aangrenzende tuin en brak een keukenraam open. De hele woning werd doorzocht maar de bewoners missen tot nu toe nog geen spullen. Zondag vermoedelijk in de vroege avond is ingebroken in een woning aan de Orchideestraat in Leende. Er werd een thermopaneruit van een tuindeur stukgeslagen en de woning werd doorzocht. De bewoners missen tot nu toe nog geen spullen.

Wintelre: Inbraak auto
Zondagmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur is ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de Oirschotsedijk. Een ruit werd vernield en een handtas met een agenda en een sleutelbos gestolen.

Deurne: Inbrekers overlopen
Zondagavond rond 19.45 uur is ingebroken in een woning aan de Kieboom in Deurne. Het inbraakalarm trad in werking nadat de inbrekers een raam van een badkamer openbraken. Via een schuifpui verlieten de daders direct de woning zonder iets mee te nemen. De door het alarm gewaarschuwde buurman nam polshoogte en kwam de twee daders op de oprit tegen. Hij vroeg de twee wat ze daar uitspookten. Een van de mannen antwoordde iets in een vreemde taal en daarna gingen de twee er op een draf vandoor richting Mgr. Berkvensstraat.

Westerhoven: Inbraak woningen
Zondag tussen 17.00 en 20.00 uur is ingebroken in een woning aan de Kempervennendreef in Westerhoven. De inbreker brak een schuifpui open en nam een portemonnee, een identiteitskaart en enkele bankpasjes mee. Ook bij een andere woning op de Kempervennendreef werd in diezelfde tijd een schuifpui opengebroken en daar namen de inbrekers een tas met kleding, sieraden, audioapparatuur, een portemonnee met enkele honderden guldens en Cds mee.

Deurne: Verkeersongeval
Een 76-jarige vrouw uit Horst is zondagavond om 20.30 uur gewond geraakt toen ze met haar auto in een bocht op de Griendtsveenseweg tegen een boom reed. De vrouw die uit de richting Zeilberg kwam ging in de bocht recht door. Ze is met verwondingen aan haar gezicht naar het St. Anna ziekenhuis gebracht.

Handel: Inbraken op camping
Op een camping aan de Haveltweg is het afgelopen weekeinde ingebroken in drie caravans. Bij alle drie de caravans werd de deur opengebroken. Het is nog niet bekend wat er allemaal is gestolen. Bij een caravan heeft de dader in ieder geval een fiets, een beeld, een koffiezetapparaat, een broodrooster, een kachel en een decoder meegenomen.

Lage Mierde / Casteren: Automobilist onder invloed zet politie op verkeerde been
Agenten van politieafdeling de Kempen waren maandagmorgen rond 2.45 uur in Casteren aan het posten in verband met recente inbraken in die omgeving. Een Mercedes, waarvan het kenteken geschorst was, wekte hun interesse. Toen ze de auto wilden controleren ging de bestuurder er in volle vaart vandoor. Er ontstond een achtervolging waarbij de bestuurder van de auto regelmatig zijn lichten doofde om de politie van zich af te schudden. Dat lukte hem niet en op de Kempenbaan in Lage Mierde wisten de agenten de auto aan de kant te zetten. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Vessem, was onder invloed. Hij was voor de politie gevlucht omdat het kenteken van de auto geschorst was. De man blies op het politiebureau 0,7 pro mille. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Beek en Donk: Inbraak gemeentehuis
Het afgelopen weekeinde is ingebroken in het gemeentehuis aan de Koppelstraat in Beek en Donk. Een raam aan de achterkant van het pand werd opengebroken en de daders wisten vijf Pcs buit te maken.