Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 15-01-2001 Persberichten district Sittard (12.00 uur) Maandag, 15 januari 2001

District Sittard

Sittard; tegen cafédeur
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht betrapte de politie een man op de Markt in Sittard die tegen de toegangsdeur van een café urineerde. Dit terwijl er klanten in het etablissement aanwezig waren die een en ander door de grote ruiten in de toegangsdeur zagen gebeuren. De politie heeft de man, een 40-jarige Sittardenaar terzake schennispleging en wildplassen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Geleen; gewapende beroving
Afgelopen zondagavond, omstreeks 21.40 uur vond op de Bloemenmarkt in Geleen een gewapende beroving plaats. Een onbekende jongeman (circa
1,80 lang), smal postuur en smal enigszins ingevallen gezicht en uitstekende jukbeenderen, dwong een 28-jarige jarige vrouw die aldaar juist geld had gepind, onder bedreiging met een vuistvuurwapen tot afgifte van het geld. Met de buit liep de overvaller er vervolgens vandoor. Er is niet geschoten en er is niemand gewond geraakt. De gewapende straatrover was gekleed in een zwarte halflange leren jas en droeg een zwarte gebreide muts (tot ver over zijn oren) met aan de voorzijde een rond embleem. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de gewapende straatrover is op zoek naar getuigen. Die kunnen contact opnemen met de politie, tel. 0900 8844.

Beek; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Stationsstraat in Beek van een 29-jarige bestuurster van een auto uit Beek, bleek dat de vrouw onder invloed achter het stuur van haar auto zat. Ademanalyse wees uit dat zij ruim 0,9 promille alcohol in haar bloed had.
Vanmorgenvroeg bleek op dezelfde Stationsstraat in Beek een andere automobilist, een 24-jarige man uit Luik (B), bij controle eveneens onder invloed achter het stuur van zijn auto te zitten. Ademanalyse wees uit dat deze ruim 0,8 o/oo alchohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal tegen beide verdachten.

Spaubeek; rijbewijs ingevorderd
Het slingerende rijgedrag van een 64-jarige automobilist uit Spaubeek trok afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Hoeve in Spaubeek de aandacht van de politie. Enkele straten verder lukte het de politie (reageerde aanvankelijk een aantal keren in het geheel niet op de door de politie gegeven stoptekens) de automobilist tot stoppen te bewegen. Bleek dat de automobilist onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.