Persbericht 15 januari

Nieuwe baan levert f 12.500,- transfersom op

Met de lancering van TalentFirst, vanaf vandaag actief in Nederland, wordt een nieuw tijdperk in de arbeidsmarktbemiddeling ingeluid. Voor geselecteerde werkzoekenden (de Talenten), wordt uit een database met meer dan 10.000 actuele vacatures, de best passende vacature geselecteerd. De hieruit voortkomende arbeidsovereenkomst levert de nieuw bemiddelde f 12.500,- per persoon op. TalentFirst stelt dit bedrag beschikbaar als professioneel ontwikkelingsbudget voor het Talent.

"Wij kiezen voor het Talent. We werken niet in opdracht van bedrijven met vacatures, maar zoeken net zo lang naar de juiste baan bij een gemotiveerd Talent, tot we dé perfecte match hebben. Dat is een garantie, waardoor uiteindelijk zowel het Talent als de nieuwe werkgever uiterst tevreden zijn.", aldus Huub van Zwieten, managing director van TalentFirst. TalentManagers worden ondersteund door een intelligente match-engine, om uit de database met duizenden vacatures uit kranten, internet en vakbladen de vacature te selecteren die écht past bij het Talent.

Een verfrissende aanpak ten opzichte van de huidige werving- en selectie aanpak, waarbij over kandidaten wordt gesproken als "inkoop", en waar werkzoekenden veelal slechts dienen om de gaten bij de opdrachtgevers te vullen.

Het beschikbare budget van 12.500 gulden is vrij besteedbaar aan trainingen of coachingstrajecten, maar ook computers of vakliteratuur behoren tot de mogelijkheden. De keuze ligt bij het Talent zelf. Van Zwieten: "Door met partners als de Baak, Schouten & Nelissen, de coaches van DBM en e-tailers Hot-orange.com en BOL.com samen te werken, bieden we een uiterst breed pakket aan ontwikkelingsfaciliteiten, van een hoog kwaliteitsniveau. Hierdoor kunnen wij ons zelf ook concentreren op datgene waar wij goed in zijn: het achterhalen van iemands échte drijfveren en kwaliteiten en hem of haar begeleiden naar de perfecte baan!"

Bedrijven en Talenten kunnen kennismaken met TalentFirst via de website www.TalentFirst.nl of op de P&O beurs in de RAI.