datum: 24-01-2001 /
FNV Bouw op pad voor 'gezond perspectief'

Meer zeggenschap, vooral over werktijden en vakantie. Een betere beloning. Nog meer nadruk op veiligheid, zeker nu overal de werkdruk oploopt. Uitzicht op een interessante loopbaan. Om over deze onderwerpen werknemers te horen, gaat FNV Bouw de komende weken overal in het land bouwplaatsen langs. Ook woningcorporaties, timmerfabrieken, houthandels en jachtbouwers kunnen in de route worden opgenomen.

Voorzitter Roel de Vries van FNV Bouw verricht de start dinsdag 16 januari om 13.00 uur met koffie en worst op vinexlocatie Meerhoven in Eindhoven. Met deze serie bedrijfsbezoeken wil FNV Bouw zowel de aandacht van werknemers op de CAO-onderhandelingen vestigen als op het congres van de bond. Dat vindt op 5, 6 en 7 april in het Haagse Congresgebouw plaats onder het motto 'Voor een gezond perspectief'.

In het bedrijf van de toekomst wordt allereerst de CAO nageleefd. Maar ook alle andere contacten tussen werkgever en werknemers vertonen een 'gezond perspectief'. Zo is de medezeggenschap goed geregeld. Werknemers beschikken over hun eigen tijd. Er is loopbaanperspectief, mét bijscholing. Verplichtingen thuis zijn via verlofregelingen soepel op te vangen. Uiteraard wordt er veilig gewerkt. En wie ondanks alles met een handicap uitvalt, kan op een prettige reïntegratie rekenen. Dat is het beeld dat oprijst uit de nota 'Voor een gezond perspectief' van FNV Bouw. Deze congresnota kreeg vorm in discussie met de achterban; met leden uit alle sectoren werden in september vorig jaar voorbereidende deelconferenties gehouden. In afbouw, bagger, bouw, corporaties en meubel & hout waren ontwikkelingen geschetst, met wensen en verwachtingen van werknemers.

'Voor een gezond perspectief' doet voorstellen voor een gezonder werking van de arbeidsmarkt, voor verbetering van de arbeidsomstandigheden, voor vergroting van de zeggenschap van werknemers binnen de onderneming en voor soepeler sociale zekerheid. Het werk dat daarvoor moet worden verzet, vraagt aanpassing van de organisatie; ook daarvoor doet de bond voorstellen.

'Perspectief' voor hun loopbaan bleek een sleutelwoord voor deelnemers aan de voorbereidende conferenties. Mensen willen kunnen doorgroeien in hun functie. Daarvoor is niet alleen bijscholing nodig; ook uitwisseling van taken draagt eraan bij. Dat laatste voorkomt tevens dat werk eentonig en eenzijdig wordt, wat weer uitval helpt voorkomen. Loopbaanperspectief is verder aantrekkelijk voor jonge mensen die een carrière in een bedrijfstak overwegen. FNV Bouw vindt dat er in 'slijtende beroepen' onverbrekelijk bijhoort dat mensen zich na een aantal jaren kunnen laten omscholen voor een geheel ander, lichamelijk minder belastend beroep. Per bedrijfstak is daarvoor een 'omscholingsfonds' nodig.

In CAO's stelt de bond meer keuzes voor. Werknemers kunnen dan bijvoorbeeld vrije tijd kopen. Omgekeerd kunnen ze ook vrije dagen inzetten voor een hoger loon of te zijner tijd een hoger vroegpensioen. Ze mogen echter niet onder druk op hun persoonlijke wensen inleveren. Is er geen overeenstemming met 75 procent van de achterban, dan blijft de CAO-afspraak gelden. De sociale zekerheid moet meer zekerheid van inkomen bieden. Toch is de eerste zorg dat mensen niet in een uitkering terechtkomen. En zitten ze erin, dan moet het systeem kansen bieden om eruit te komen.

Belangstelling voor de start op dinsdag 16 januari? Die vindt plaats bij de keten van Aannemersbedrijf Gebroeders Van Wanrooij uit Geffen.

Wilt u meer informatie of ontvangt u graag de discussienota, neem dan contact op met voorlichter Anne Pols van FNV Bouw, 0348 575 589

FNV Bouw
Postbus 520
3440 AM WOERDEN
Telefoon: (0348) 575575
Fax: (0348) 423610
E-mail: info@fnvbouw.nl