Provincie Zuid-Holland

16-01-2001

Overeenstemming tussen gemeenten en provincie over ontwikkeling woningbouw in Goudse regio

Op 16 januari 2001 is in een bestuurlijk overleg tussen de gemeenten Gouda en Waddinxveen en de provincie Zuid-Holland overeenstemming bereikt over de woningbouwontwikkeling in de Goudse regio. Er wordt gekozen voor het zoveel mogelijk inbreiden binnen het bestaand stedelijk gebied, daarnaast wordt de ruimte geboden voor woningbouwontwikkeling in Gouda-West en Waddinxveen-Zuid.

Gekozen is voor een planhorizon tot het jaar 2020. Deze overeenstemming zal door de provincie geformaliseerd worden in een afzonderlijke partiële streekplanherziening. Daarbij wordt ernaar gestreefd deze af te ronden binnen de huidige raadsperiode van beide gemeenten.

In het vervolg op de bereikte overeenstemming zal gewerkt worden aan een nieuw convenant tussen in eerste instantie de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Gouda en Waddinxveen. Daarbij zal aan andere gemeenten gelegenheid worden geboden zich hierbij aan te sluiten. Dit convenant kan tevens dienen als bouwsteen voor de integrale streekplanherziening. De intentie is om dit convenant een bredere strekking te geven dan alleen woningbouw. Hierbij kan o.a. gedacht worden aan zorg, natuur, infrastructuur, bedrijventerreinen en (basis)voorzieningen.