Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 16 januari 2001

Goedkopere elektriciteit voor leden Koninklijk Horeca Nederland

Woerden - 16 januari 2001 - Koninklijk Horeca Nederland zal met NUON, ENECO en ENBW een mantelovereenkomst sluiten voor 2001 en 2002. Leden van Koninklijk Horeca Nederland met een elektriciteitafname van meer dan 3*80 ampère krijgen de mogelijkheid tegen een lage prijs elektriciteit in te kopen over deze periode. Zij ontvangen deze week een brief met een aanmeldingsformulier. Uniek is dat deze overeenkomst tot stand is gekomen dankzij de medewerking van de grote ketens.

Leden van Koninklijk Horeca Nederland kunnen via een rekenmodel op de website www.horeca.org berekenen welke van de drie energieaanbieders voor hun qua profiel het meest voordelig is. Het profiel wordt bepaald door de exploitatietijd van het horecabedrijf (bijvoorbeeld discotheek veel daluren, lunchroom veel piekuren). De berekening geschiedt op basis van de nota's over het jaar 2000. De kortingen variëren van 15 tot ruim 30% afhankelijk van het profiel, het afnamevolume en het energiebedrijf. Leden die niet over internet beschikken of geen aanmeldingsformulier hebben ontvangen, kunnen bellen info & advies 0348-489411.

Koninklijk Horeca Nederland kan nooit de laagste prijs garanderen. Ze heeft de prijzen voor 2002 afgezet tegen de gemiddelde tarieven die tot 31 maart 2001 voor de ondernemer gelden, en durft te zeggen dat haar aanbieding zeer concurrerend is ten opzichte van alle andere aanbieders die zich op dit moment actief op de energiemarkt bewegen.

De overeenkomst biedt de volgende voordelen:

Scherpe prijzen (ENBW biedt zelfs al korting in 2001). De ondernemer kan permanent op internet prijzen vergelijken met huidige aanbieders.
Er geldt een standaardovereenkomst van Koninklijk Horeca Nederland in plaats van algemene voordelen.