Gemeente Zoetermeer

Brand schoolgebouw Springplank en Spelevaert

Zaterdagavond 13 januari jl. is de tijdelijke onderwijsvoorziening aan de Chrysantentuin 7-9 door brand totaal verloren gegaan. Het 9-klassige houten schoolgebouw bood als dependance onderdak aan 5 groepen van de openbare basisschool de Springplank en 4 groepen van de r.k. basisschool de Spelevaert. In totaal volgden in dit schoolgebouw 250 leerlingen van de bovenbouw hier onderwijs.

In overleg tussen de gemeente en de betrokken schoolbesturen en scholen is voor de opvang van de leerlingen gedurende de overbruggingsperiode tot aan de nieuwbouw gekozen voor de oplossing dat de leerlingen van de Spelevaert tijdelijk huisvesting vinden in het noodgebouw aan de Vlasakker. Daarnaast vindt één groep van deze school in het eigen hoofdgebouw aan de Irisvaart onderdak. De leerlingen van de Springplank worden tijdelijk gehuisvest in het schoolgebouw Schansbos 1-2. Voor de laatste school zal het vervoer met bussen worden geregeld.

Op de plaats van de afgebrande noodschool zal weer een 9-klassige schoolgebouw worden gerealiseerd. Met de verzekeringsmaatschappij zijn inmiddels hierover de besprekingen gestart.
De schade wordt voorlopig geraamd op ca. 1,6 miljoen gulden. Naar de oorzaak van de brand wordt door de technisch recherche een onderzoek ingesteld.

Op zeer korte termijn zal om het schoolterrein van het afgebrande gebouw door een sloopbedrijf een hekwerk worden geplaatst, waarna de restanten zullen worden verwijderd.
Over een aantal maanden, afhankelijk van procedures e.d. zal het nieuwe gebouw in gebruik kunnen worden genomen.



Gemeente Zoetermeer © January 2001